“Klus update”, dat doen we toch elke week? Klopt, maar het gaat nu allemaal een tandje harder en dat moet ook want de deadlines komen in zicht. Terwijl wij de appartementen aan het afbouwen zijn is ons Cherubijntje met zijn grote gravers aan de gang om het leidingwerk buiten te vervangen. Er komt een nieuwe septic-tank omdat de capaciteit van de oude onbekend is. Om voor de hand liggende redenen nemen we hier liever geen risico mee. Als dat klaar is kan Willem Bever de boel omsluiten en kunnen wij de badkamer in het appartement glad stuken. En is het nieuwe slaapkamerraam ontdaan van de oude rioolbuizen, dat is ook een mooier gezicht. Zo moet alles op iedereen aansluiten en is het voor ons zaak om de juist man (m/v) op tijd op ons terrein te lokken. Mieke heeft elke vorm van emancipatie laten varen en gooit veel (nee, nog niet alles) in de strijd om de klus geklaard te krijgen. Tot nog toe doet dat wonderen. Jammer is dat het bezweren van de regen wat minder lukt. Als het regent kan je namelijk niet graven. Althans het heeft geen zin want wat je er uitschept spoelt er dan weer in terug en dan blijf je bezig. Het regent hier net iets te veel de laatste tijd en onze Italiaanse vrienden mogen graag opmerken dat het wel Nederland lijkt.

Wat ook moeilijk gaat als het regent is met een vrachtwagen over het gras rijden, zeker als de chauffeur uit Milaan komt en nog nooit eerder de verharde weg heeft verlaten. Woensdag was het gelukkig droog en dat was dé dag dat de sanitairblokken voor de camping bezorgd werden. Mieke had de man opgepikt bij de campo sportivo (zoals met alle leveranciers), nadat ze de man had verzekerd dat het beter was om met 1 container per keer naar boven te rijden. Eenmaal bij Faranghe! aangekomen was de man dermate over de kook dat er wat onvriendelijke dingen over de madonna naar buiten kwamen en er verder geen land meer met hem te bezeilen was. Overdreven natuurlijk, leest u het bezorgen van onze verhuiscontainer uit NL er maar op na. Gelukkig schoot Cherubijntje te hulp. Hij heeft zelf ook een vrachtwagen en had ‘s morgens het terrein al verkend. Cherubino (z’n echte naam) had de man verzekerd dat het geen punt was mits je zus en zo deed. Zo begon het gemanoevreer met de containers. Geen enkel probleem, dus op voor de tweede container. Het aanzwellende geluid van naderend omweer heeft er voor gezorgd dat we de Milanees op geen enkel moment op een lach hebben kunnen betrappen, en dat zal wel tot de autostrada hebben geduurd, vermoeden wij. Maar okay, ze stonden er toch en dus een feestelijk moment. Dit viel echter in het water toen we de binnenboel van de containers inspecteerde. Je kunt discussiëren over wat een buone condizione is, maar dat de WC nog moeten worden gereinigd (en we bedoelen niet stofvrij maken) valt al ietsje tegen, En dat bij de andere douche/wc container de volledige elektrische installatie ontbrak, is volgens ons toch echt een contra. Dit heeft de afgelopen dagen een heftige discussie opgeleverd met de leverancier en daar komt morgen nog bij, Vanaf woensdag hebben we 10 gasten, tot nu toe 1 douche in de plaats van 5 en 2 WC’s in de plaats van 6. Hoezo short of time? U begrijpt dat we de leverancier, het bedrijf Containex, voorlopig nog van harte kunnen afbevelen.

Maar we doen ook nog leuke en spannende dingen. Morgen hebben we alle buren en werklui uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Maar er is voetbal morgen…JUIST! Hoe spannend wil je het hebben. Een laken gespannen op de hooischuur, de satelliet ontvanger aan de beamer en dan met een kudde Italianen en 2 jankazen naar NL-IT kijken. De uitslag weet u al of het kan u niks schelen. Lees voor al die andere zaken onze weblog, ook volgende week.

<< Terug naar Onze Emigratie