FACILITEITEN

Een vers eitje
Tenminste als de dames er zin in hebben, dan hebben we elke dag een eitje. Onze chickies gaan nog weleens op stap...

ECOLOGISCH

Voor het milieu
Op Faranghe! scheiden we het plastic en glas van de rest van het afval. En er is onze GFTa, kortweg Tea, voor...

CONTACT

Scharrelaars
Twee cyperse katten buiten en twee witte dove katjes in huis. Maar er scharrelt natuurlijk meer rond op Faranghe! zoals het stekelvarken.

CONTACT

Neem je hond mee als...
Op een boerderij horen dieren thuis. Dus neem je hond mee, mits die lief is voor kinderen en andere dieren....

CONTACT

Uw gastheer en gastvrouw
Dit zijn wij. Met ons heb je contact als je mailt, inschrijft, tips wilt, een bakkie koffie of een hapje mee...

Onze emigratie

“Een Hollands stel uit de stad Den Haag heeft het plan opgevat om te emigreren. Weg uit Nederland. En een camping beginnen in Italië. Een bouwval gekocht, waarvan de riolering ontbreekt, er is geen warm water en de elektriciteit is uit het jaar anno domino zero. Ze hebben een jaar de tijd om de boel op orde te brengen.” Zo zou ons verhaal kunnen worden verteld.

Italië het jaar rond

Het voornemen om te emigreren vatte post in 2004 en in 2007 was het zover, we gingen inburgeren in Italië. Inmiddels zijn we hier al meer dan een decennium, met 3 katten en een paar kippen, het hele jaar rond. Elk jaar komen familie en vrienden uit Nederland een aantal weekjes op vakantie bij ons. Zo houden we warm contact. Verder leven we hier op het ritme van de seizoenen.

vriendelijke mensen

De Italiaanse bureaucratie is een doolhof. Gebaseerd op wederzijds wantrouwen tussen burgers en de overheid. Maar als het erop aan komt, zijn ook bestuurders behulpzaam en creatief, en dat maakt weer een heleboel goed. Italië is een mooi land, met vriendelijke mensen en veel vakkennis. Het ritme bevalt ons, zomers veel gasten over de vloer, vriendschappen en contacten in het dorp, en stille winters in een uitgestrekt stil landschap.

Vriend Rob heeft Rome bezocht, in een zonnetje die zich niks van februari aantrok. Vervolgens de trein genomen om Michel – eenzaam en alleen op Faranghe! – bij te staan. Rob doet even afstand van het reclasseren van boeven en schavuiten om met Michel en de bomen praten.
Uit weblog 7 april 2009

Wat anderen over ons zeggen

Faranghe! bestaat sinds 2007. Meer dan een decennium ontmoetingen met gasten. Veel van onze gasten hebben hun mening over ons achtergelaten in het gastenboek. Wil je zelf je mening kwijt of weten wat anderen over ons zeggen? Klik hier op het gastenboek.

lekker eten, mooie ingrediënten

Wij houden van lekker eten en koken graag Italiaanse gerechten. Liefst de traditionele uit de streek. Een aantal keren per week koken wij voor onze gasten en op verzoek zetten we de recepten op de website. Zo kan je de smaken van je vakantie thuis opnieuw proeven. Je kan ons ook vragen om de leuke adresjes uit de streek waar je vers gebrande koffie, de ambachtelijke salami en die mooie biologische wijn kunt kopen.

De buurt heeft verschillende kaasboeren die pecorino kaas maken.

Fideli maakt bonbons en chocoladepasta om je vingers bij af te likken.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.