kunst & cultuur
kunst & cultuur
kunst & cultuur
kunst & cultuur
kunst & cultuur
Stadjes en musea

Mooie stadjes in de regio, zoals Ancona, de havenstad, Fabriano de papierstad, Tolentino de stad met rijk beschilderde basiliek San Nicola, Matelica met een museum met oude huiskamers, Esanatoglia, de oude wasplaats en het vondelluikje, Gubbio met het liftje over de schone stad. En nog veel meer!

Festivals en sagre

Elk zichzelf resprecterende stad worden er sagras en palios georganiseerd. Vooral in het voorjaar de sagra vande kikker, de sagra van de gans, de sagra van de pizza en het palio van Camerino en het palio van de SanSeverino. Het bluesfestival in de zomer op prachtige locaties zoals voor de burcht in Gagliole. Hetjazzfestival in Perugia in elke straat vind je optredens. Het operafestival in het openluchttheater Sferisterio. Het minder bekende theater buffa, het operette Pergolesi festival in Jesi. Het Rossini festival in … en nog veel meer vind je in onze evenementen kalender.

Specialiteiten uit de streek en lekker eten

Elke dag vind je wel ergens een markt voor je alledaagse boodschappen en bijzondere souveniertjes zoals op woensdag vind je een kleine markt in Esanatoglia, op donderdag een grotere in Matelica, op vrijdag in Castelraimondo. Je kunt de jaarmarkten vinden in onze evenementenkalender. In Fabriano en in Matelica vind jeoverdekte markten met de specialiteiten van de regio. We hebben voor je de speciale adresjes voor je genoteerd van producenten met bijzondere waar. En natuurlijk die leuke restaurantjes waar het eten extra lekker smaakt.

Misschien heeft dit ook je belangstelling: