Hebben jullie ons een weekje kunnen missen?. De beurs en de familiebezoekjes in Nederland namen inderdaad alle tijd in beslag en dus geen weblog afgelopen weekend. Bovendien moest onze Renault Espace naar de APK, omdat die een Nederlands kenteken heeft, kan dat niet in Italië. De zaterdag in de RAI was enorm druk en gelukkig hadden we veel en goede hulp. We hebben veel leuke (!) mensen gesproken en potentiële clientèle opgebouwd. We mogen zeggen dat die fietsers en wandelaars een gevarieerde doelgroep is: pelgrims die vanuit NL naar Rome lopen – wij zijn onderdeel van de Oostroute door Duitsland; Mensen die ergens op een unieke plek willen verblijven waar nog niet iedereen naar toegaat; Fietsers die hun kleine kinderen meenemen op lange trektochten; Genieters die weleens een wandelingetje in de omgeving willen maken; Italofielen; Pubers die weinig prefab amusement behoeven omdat ze met de ruimte en de tochten zich prima vermaken; en ook een 10 jarige pennenverzamelaar, met al z’n pennen als jachttrofeeën om zijn nek, die ons een pen schonk, omdat hij het sneu vond dat wij penloos waren. We hebben hem een ansichtkaart gegeven die Aart voor ons heeft laten drukken van een van zijn fotos met uitzicht op de vallei. Die ansichtkaart – hij heet THUIS – kunt u binnenkort vinden in de betere en lekkerdere restaurants van Den Haag en Leiden. De beursstands naast ons keken wel met enige afgunst naar de grote belangstelling bij onze kraam, maar wij hadden dan ook een paar professionele "ronselaars" in de gangpaden. Aart, Hetty, Josje en Herman, jullie hebben het fantastisch gedaan. We hebben ook contact gemaakt met een aantal bedrijven die reizen organiseren en op zoek waren naar "interessante nieuwe" lokaties. En dat zijn wij, interessant en nieuw uit doos. Zodra het rond is publiceren we het aanbod met arrangementen hier op de website. Vooral veel interesse voor de camping maar ook de vraag naar de gastenkamers oversteeg onze verwachting. En we blijken als tussenstop voor een oversteek naar Griekenland ook heel gunstig te liggen. De boot vertrekt vanaf Ancona, zo´n 60 km bij ons vandaan. Op zondag moesten we het met z’n tweeën doen, en alhoewel het bezoekers aantal lager was – onze limburgse en brabantse medemens was aan de Carnaval begonnen – hadden we er onze handen vol aan. Toen we al ingepakt waren kwam er nog een leuk stel dames die zochten naar een vakantie in de Marche. Hoe duidelijk wil je de klantvraag hebben, dus hup de foldertjes en de landkaart weer uitgepakt.

Ondertussen zijn we terug in Faranghe!. Snipverkouden en grieperig. Maar voor we weer over het Hollandse weer beginnen, even iets anders: Wij hadden een vlotte reis. We hebben overnacht in Duitsland op de grens met Zwitserland, in een antieke Maierhof. Vroeger hebben er al postkoetsen halt gehouden, dus een historische plek voor reizigers. Nu ligt het naast de snelweg maar een eind van de op-en afrit vandaan. Dus ook op zoek naar een beetje vergane glorie, prima bedden en een klein prijsje? Kijk dan eens op www.pension-maierhof.de. Wij hadden op de terugweg geen enkel oponthoud. De douane heeft ons weer als braverikken (zonnebril af, geen sigaret in de mond, gordel om, vriendelijke glimlach, paspoorten in de aanslag) zonder stoppen doorgelaten. Het viel ons wel op dat je beter geen vrachtwagen door Zwitserland kan rijden. Tweemaal lange wachtrijen bij de grens en dan ook nog eens twee contrôles tussentijds met behoorlijke wachttijden en dan moet je nog de 17 km Gotthardtunnel met enkele buis door. Ja, de Zwitsers weten wel hoe ze de transportsector dwars kunnen zitten.

Zo’n weekje is toch vrij snel voorbij. Wij hebben helaas niet iedereen kunnen bezoeken. We hebben relatief veel tijd besteed aan autorijden. Als we van die APK verplichting af zijn – de auto kan weer een jaartje mee dus we hebben onze kaarten gezet op de EU om de keuring te vereuropesen – dan wordt het vliegen. Met de prijzen van bijvoorbeeld Transavia en Ryanair is het veel goedkoper en zit je in drie uur op plaats van bestemming. Kijken of de Europese Commissie een beetje wil opschieten. Nee, van de Europese subsidie hebben we ook nog niks gehoord, maar Geen Nieuws Is Goed Nieuws…?

<< Terug naar Onze Emigratie