en wij trouwens ook
We kunnen zo in “Het Roer Om”: de eerste campinggasten staan voor de deur en het riool heeft nog geen drainage slang. Gelukkig hebben we de sanitaire unit zelf een flinke poetsbeurt gegeven, dus de douches en wc’s zien er spic en span uit. De vasca biologica moet zich nog eerst vullen met een inhoud van 3000 liter dus dat geeft voldoende speling. Onze verwachting dat de gasten onmiddellijk  rechtsomkeert zullen maken na het aanschouwen van de omgeploegde aarde, die verwachting komt niet uit. Met gepaste trots zijn we dus al enkele dagen gastheer/vrouw maar nog wel in klus-smoking.

Elke dag kijken we benauwd naar het weer en de weersvoorspellingen. En hoewel de zon volop schijnt, is er bijna elke werkdag een flinke regenbui, waardoor de man met z’n graafmachine het werk niet kan afmaken. Op zich lijkt dat kinderachtig, maar als de bliksem 20 meter naast je graver inslaat dan snappen wij wel dat hij even wat anders gaat doen. Zo’n graafmachine maakt nogal veel aarde. We hebben gebid, gesmeekt en gedanst, maar het weer doet nog steeds zijn eigen ding. Morgen is het maandag, de verwachte onweersbui is om 12.00 uur.

Als je je niet druk hoeft te maken om deadlines, is het hier fantastisch. Het weer is zo’n 30 graden met af en toe een verfrissend buitje. Het zwembad is geplaatst en je kan er heuse sportieve baantjes in trekken. Het vullen duurde 3 dagen en het opwarmen tot onze verbazing ook. Eenmaal vol was de watertemperatuur gelijk al 28 graden en kon er direct geplonsd worden. Dat hebben we natuurlijk gedaan, je moet tenslotte alles eerst testen.

Het is een groot bad en grijs aan de buitenkant. Om voor ons voor de hand liggende redenen hebben we het “Groot-Gijzenbad” gedoopt, nee dit is geen tikfout. Uitgezwommen? Dan een beetje cultuur snuiven:

Het zomerfestival van Esanatoglia gaat van start op 5 juli met een Ragnatela della Musica van 15.00 tot 24.00 uur en heeft op 12 juli een vioolconcert bij de Fontane San Martino. Het Grand Gala di Cucina is op 19 juli (van tevoren reserveren) en een heuse Motocross op 26 juli. De Mostra Artigianale vindt plaats op 27 juli en als het ff meezit kun je daar echte goudse stroopwafels eten!  In juli en augustus kun je in heel Italie voor muziek en eten terecht in de openlucht. Het jazzfestival op de pleinen van Perugia is dit jaar van 11 – 20 juli. Klik voor meer informatie op www.umbriajazz.it . Het bluesfestival in San Severino valt in de periode van 7 juli tot en met 3 augustus. Klik voor het  programma op: http://www.sanseverinoblues.com/online  Of breng een bezoek aan het operafestival in Macerata in het oude openlucht theater Sferisterio met voorstellingen van Carmen, Tosca en Attila. http://www.sferisterio.it/ Je kunt natuurlijk ook gewoon op een ligbedje op Faranghe! blijven, de vallei in staren en de vogels lawaai horen maken…

We mogen deze zomer al rekenen op een flink aantal kampeervrienden. We gaan zelfs een Faranghebordje ophangen bij “het huis met het groene hek”, zodat er geen misverstanden meer hoeven te zijn over de juiste afslag. Ook de appartementen beginnen in trek te raken. Het word gezellig op Faranghe!. Dit heeft wel gevolgen voor onze weblog: volgende week zondag verschijnt de laatste uitvoering in de huidige vorm. We gaan terug naar een regelmaat van één keer in de maand om jullie op de hoogte te houden van onze beslommeringen. Vanaf dat moment is Faranghe! open en begint voor ons eindelijk het seizoen.

We gaan een warme zomer tegemoet, welk weer het ook wordt.

Gedurende de zomer is er een fototentoonstelling in de oude Torenpoort van Esanatoglia met ondermeer foto’s van Ernst Sleijser, Laurens Mantel, Aart de Groot en Mieke Willemsen. We worden nog beroemd in heel Esanatoglia. Bovenstaande foto’s gaan niet naar de tentoonstelling maar mogen wel gezien worden.

<< Terug naar Onze Emigratie