Op de valreep onze doelstelling gehaald. We zijn verhuisd. Neen, niet uit Faranghe maar er binnen. Van onze wat zooierige slaapkamer naar de eerste gastenkamer die echt definitief is overwonnen op het verval. Als je de kamer binnen komt, kan je het licht aan doen met een schakelaar en vanuit je bed met de andere schakelaar gaat het licht weer uit. Ook de elektrische deken is meeverhuisd en zit in een gewoon stopcontakt. "Lekker bijzonder" zult u misschien zeggen. Maar na een klein jaar van verlengsnoeren, bouwlampen en zaklantaarens is het een wonderbaarlijk belevenis, waar we van genieten. Er komt geen stof meer vallen uit allerlei gaten en kieren, de ramen klapperen niet meer en de vloer is brandschoon. We hebben deze kamer Lupo genoemd naar de wolf die ontsnapte uit de het natuurpark in de Sibbellini hier rondzwier in juni. Lupo is af en klaar voor de verhuur, met als nadeel dat wij er dan weer uit moeten. Het doel wordt om de volgende kamers op te gaan leveren zodat er meer keus is. Dat wort nog even doordouwen want eind februari hebben we al weer een resevering en een optie uitstaan van onze hulptroepen. Deze goede bekenden willen we graag een kamer op niveau aanbieden, voor het proefdraaien. Voor ons zal het dan wel de onvolprezen caravan worden.

Dat je nu van de vloer kan eten, had nog wel wat voeten in de aarde. Want wat gips doet met een teracotta vloer is geen feestje. De enige optie om het weer toonbaar te krijgen was met een schobborsteltje als een monnik de vloer schoon schuren, con mano naturlemente, tot de kramp in je mani staat.

Kan je al boeken dan? Jazeker, vanaf 1 juli gaan de deuren voor onze gasten open. Virtueel zijn we al lekker op weg. De website is nu uitgebreid met overnachtingsmogelijkheden op Faranghe! en je kunt boeken door ons te bellen of via het boekingsformulier. Wij zijn veel dank verschuldigd aan Knijntje die dat het worldwideweb in heeft geschoten. Hoewel de meeste ruimtes nog slechts op papier bestaan, hebben wij het vertrouwen in de doelstelling dat we 1 juli operationeel zijn. Deze maand verwachten we uitsluitsel over de Europese subsidie. Michel gaat zijn eerste Italiaanse diploma als directeurgeneraal van impresa Faranghe! in de wacht proberen te slepen. Over twee maanden verwachten we te kunnen starten met de bouw van zwembad en sanitairgebouw. De eerste offerte voor het zwembad viel overigens errug tegen. Voor dat geld kun je een heel huis kopen. Dus het wachten is waar concurrende aannemers mee komen. Alleen de vergunning voor de camping is nog spannend en is in handen van onze geometra, de gemeente en de provincie. Kortom we zijn lekker op weg, en vervelen ons niks.

Intussen staat hier een serieuze bolognese op het vuur te pruttelen. Om hem ouderwets lekker te krijgen heeft die tijd veel tijd nodig. En om het echt smeuïg te maken, moet de scheut melk in het gerulde gehakt eerst koken voordat de tomatensaus erbij gaat. Dat u het maar weet!

<< Terug naar Onze Emigratie