Ja, we durven vrijuit te spreken, de zomer komt er aan. U zelf geniet deze dagen tenslotte ook van een aardig voorjaar, dus kunnen we ons deze week over het weer eens lekker laten gaan. Het weer springt hier met graden de goede kant op en het gras springt er achter aan. Dat wordt weer maaien met Bep als we even tijd hebben. Andra en Laurens hebben zo’n kuub onkruid uit de moestuin getrokken en daarvoor in de plaats courgette, spruiten, prei en tomaten geplant. Dat wordt straks echt fusion cucina. Nou zou het leuk zijn als de distels zich even bedaard houden. Onze gasten zijn weer naar huis vertrokken en ze kregen als afscheid nog een typisch Italiaanse traditie cadeau. Staking!. Ze hadden niet voor de goedkoopste tickets gekozen met als voordeel dat je in de middag vliegt. Dus kun je rustig opstaan, beetje ontbijten en dan om een uur of 11 de trein naar Rome nemen. Nee niks van dit alles: de dag er voor was Laurens zo verstandig om nog even de dienstregeling te checken. Er bleek een trein om 7 uur en vervolgens in de middag om 3 uur de volgende. Na wat rondtobben op het internet brak het nieuws tot ons door: een ochtendstaking waarbij de spits werd ontzien. Konden ze alsnog om 5 uur hun bed uit en in de bloedvroegte de trein nemen. Bienvenuto a Italië zullen we maar zeggen. Gelukkig zijn ze gezond en wel thuis aangekomen, met waarschijnlijk extra behoefte aan een goede nachtrust. Wij hebben “De Wereld Draait Door” die dag in ieder geval niet gehaald.

Voor de rest de week hebben we ons bezig gehouden met de afmakers. De voordeur af gemaakt met nou een echt kattenluik. Aanvankelijk moesten we de deur voor Murphy en Corniglio openhouden, zo bang waren ze voor het kattenluik, maar na enkele dagen zijn ze er aan gewend dat het klapdeurtje ze nog een klein tikkie tegen de billen geeft.  De derde gastenkamer was besproken en is dus nu ook opgeleverd. De ramen voor de appartementen zijn op maat gezaagd en kunnen van de week beglaast worden. We hebben de zagerij, die tijdelijk ondergebracht was in een van de appartementen, leeggeruimd. Morgen komen Ed, Willem en misschien nog wel een andere Bever de afvoerleidingen leggen en dat gaat natuurlijk niet in 10 cm zaagsel.

Volgende week zijn de afvoeren voor de badkamers en keuken klaar, Dan de tussenwanden er in, een beetje tegelen….om een lang verhaal kort te maken, lees volgende week meer.

<< Terug naar Onze Emigratie