maar dan toch weer kan lachen.
Bep was deze week zwaar teleurgesteld. Door het regenweer was de grond verzadigd en de kans op een aardverschuiving te groot. Daarom kon haar grote liefde, een Kubota graafmachine,  niet aan de slag met het graven van de beerput en leidingen op het campingterrein. Ter compensatie hebben we Ernst in laten vliegen. Die heeft haar, naast allerlei andere klussen, de aandacht gegeven die zij verdient. Als de zaag terug naar huis moest, mocht Bep die brengen en zo werd ze afgeleid van haar liefdesverdriet. Een Ernst is sowieso handig om over de vloer te hebben. Er moet een nieuwe vloer worden gemaakt in de stallen om de verschillen in hoogte en de leidingen weg te werken. Met flinke balken wordt er een glad frame gebouwd als fundament . Michel en Ernst hebben beiden een voorkeur voor hout en als ze nog een verloren uurtje hebben, gaan ze aan de slag met het speelgoed voor de camping. Dit gebeurt met de houten telefoonpalen die wij op ons terrein hebben gevonden. Degelijk spul. Er is ondertussen één schommel bijna klaar en misschien is er nog wat resttijd om een wip te maken. Hiervoor zijn op zoek naar extra palen. We zoeken alleen nog een vrijwilliger, die daarna de storingsdienst van de Italiaanse versie van de KPN wil bellen.

Niet geheel toevallig is met Ernst ook Marsha gearriveerd. Marsha is een begenadigd schilderes en poetser, en is niet bang voor een balkie meer of minder. En naar zo’n vrouw is op Faranghe! veel vraag. De nieuwe kozijnen geven de gevel een beter aanzien, maar het geheel wordt pas echt opgeleukt nu het ook in de blauwe (sommigen zeggen groene) kleur wordt geverfd. In deze tijd hebben we ook onze vicini over de vloer. Zij inspecteren de vorderingen van de restauratie van hun eigen huis opdat de puntjes op en streepjes onder de I worden gezet. Hun huis is nog in een onbewoonbare fase en wij wonen lekker in de buurt. Dus logeren ze hier. Dit maakt de handeling van Ed & Willem Bever BV deze week buitengewoon nuttig.. De 50 liter boiler was voldoende voor een enkele korte douche. Met 6 personen wordt dat een buitengewoon ingewikkeld douche schema. Sinds woensdag heeft Edje onze combiketel in de lucht getrokken en dat betekent dat er in huize Faranghe! onbeperkt warm water is zonder een tussenpauzes van een uur of 2. Ook het vullen van het bad behoort ineens tot de mogelijkheden. We verwachten in het bijzonder de manager Merchandising hiermee een groot plezier te doen.

We willen ons enthousiasme uitspreken over de hardwerkende ambtenaar. Naar onze oprechte mening, is daarvoor te weinig respect. Zie hier: ook al heb je een verdomde hekel aan wipkippen (ook aan anti-parkeerpaaltjes, maar daar gaat deze blog niet over), en dan toch niks te beroerd zijn om een handje te helpen bij het verplaatsen van het ding. Dat, mijne dames en heren noemen we een dienstbare instelling. Om onze dankbaarheid te tonen,  krijgen ambtenaren daarom bij ons een niks-te-beroerd-korting van 9 overnachtingen = 8 betalen.

Kan de graver binnenkort aan de slag? De weersverwachtingen geven voor volgende week een aangename 27 graden, dus het zal lekker drogen. Halen we de planning voor de camping? Ach u begrijpt het al, volgende week meer…

Boek een intensieve schrijfweek onder leiding van Trees Steeghs. Alle informatie vind je op deze link: http://www.vakantieinitalie.eu/cursussen/folder%20schrijfweek%20herfst%202008.pdf
<< Terug naar Onze Emigratie