Beppie is helemaal in d’r nopjes. Haar vriend, Kubi, is gekomen. Samen met z’n broer, een uit de kluiten gewassen exemplaar met behoorlijke spierbundels. Deze jongen, Case, heeft met een paar rake klappen korte metten gemaakt met het oude gebouwtje op het kampeerterrein. Met onze toestemming, want op deze fundering komen de sanitaire voorzieningen. Die worden woensdag bezorgd in prefab vorm, just in time. Bep had zich voorgenomen om zich uit te sloven voor haar Kubi en was op zoek naar iets stoers. Ernst, een gast met handige handjes, heeft een schommel in elkaar gezet. Het betreft hier niet zomaar een schommel uit de doos. Neen, wat een Weber is onder de BBQ’s is een Sleijser onder de schommels. Het is onverwoestbaar. Gemaakt van telefoonpalen en van kettingen die Houdini zou afschrikken. En nu moest het wel 200 kg wegende ding (een altalena in goed Italiaans) naar beneden naar de speeltuin op de camping. Bep heeft het geheel met haar kleppie opgepakt en semi-argeloos naar beneden gebracht. Voor de gezelligheid mocht de naamgever meerijden. Kubi was onder de indruk en heeft, om ook wat bij te dragen, de wipkip ingegraven. Regelmatig vinden wij Bep terug op het kampeerterrein naast Kubi. Misschien wordt het wel tijd voor Een Goed  Gesprek.

Intussen zijn al onze gasten weg. Voor haar vertrek, heeft Marsha de keuken nog een flinke sopbeurt gegeven, dus eten we alweer een dag of twee stofvrij. Ook de gastenkamers heeft ze gepimpt voor de foto’s die zo in VT Wonen terecht kunnen. Binnenkort vinden jullie de nieuwe foto’s van onze drie gastenkamers op http://www.vakantieinitalie.eu/overnachtingen/index.html Boek snel, want ze gaan dan als zoete broodjes over de toonbank.

Na het afbreken van het oude gebouw op het kampeerterrein, is de fundering geïnspecteerd. De fundering blijkt uit een aantal stevige muurtjes te bestaan met daaroverheen een dunne betonplaat. De betonplaat is als dragende constructie afgekeurd. Ons voorstel was om het gewicht van de containers over meerdere muren te verdelen. Maar dat kan zomaar niet! Daar moet de geometra aan te pas komen. Dat werd een discussie tussen twee heren van een uur of twee waarin de zaak werd afgebroken en een nieuwe vloer werd aangelegd. Maarrrr, maandag is het de Dag van de Republiek,  een vrije dag dus en woensdag komen de containers. Tijdtechnisch een beetje kortdag om een nieuwe vloer op te leveren. Maar tegengesputter over tijdgebrek, werd geen onderwerp van gesprek. Het toverwoord bleek “Wat nu als het regent?” Je kan namelijk niet buiten werken als het regent. Dat weet iedereen! En je kan al helemaal geen beton storten in de regen. Dat laatste lijkt ook ons redelijk. Daar stokte even het gesprek. Maar er werd wat slims en reuze simpels bedacht.  Je maakt een paar stempels op de muren en je verdeelt de kracht over 5 funderingsmuurtjes. Dat is in een middagje gepiept en dan komt het geheel wel op tijd af. Wij in staande ovatie, want je moet af en toe ook iets weg kunnen geven.

We hopen woensdag de vrachtwagen met trailer op ons terrein te krijgen en dan kan er bijna gedoucht worden. Hoe lang nog voor het riool is gegraven en de elektriciteit is aangelegd?? Of gaat de regen ons nog dwars zitten… Volgende week meer.

<< Terug naar Onze Emigratie