en andere winterdingetjes
Het is bijna traditie dat er in januari familie over de vloer komt én wordt getrakteerd op buitengewoon mooi weer. Zo ook deze keer. De meegenomen skipakken voor de nichtjes werden vooral als vuilvangende overalls benut. Op je achterwerk roetsjen van de helling, door de modder van de varkenswei klunen om Thea d´r bedje met stro aan te vullen, met je pappa een nog mooiere hut in het bos maken, met je tante oliebollen bakken, erwtjesvuurwerk trappen op oudjaarsnacht… in zo´n overall kun je alle uitdagingen aan! We werden door Grazia uitgenodigd om Matelica alla Notte per koets te bekijken. Prachtig rit door de smalle straatjes van deze 14e eeuwse binnenstad. Het ratelen van de karrenwielen over de keien, maken dat je je waant in vroegere tijden en je meent te behoren tot de gegoede burgerij. Totdat je bevangen raakt van de kou en met jaloezie naar de ski-overalls van je nichtjes kijkt. En je belandt weer in de 21ste eeuw.  Als de familie weer vertrekt, neemt ook de warmte de benen. Regen, sneeuw en vorst is bij ons achtergebleven. Snik.

Maar nee, ons momentele bestaan is niet depressief binnenzitten. Nou, misschien een beetje. Michel baalt dat Lance Armstrong niet uit de school wil klappen over de UCI.  Hij roept af en toe argumenten zoals `wanneer de fietsbond het toestaat dat je tot 50 Hematocrit waarde hebt, terwijl een normaal mens niet boven de 35 komt, dan heb je dopinggebruik allang geaccepteerd”.  Is bij Mieke ook sprake van enige zwaarmoedigheid? Ze komt niet eerder uit haar bed tot ze vers geperste sinaasappelsap heeft gekregen (en dat lukt elke ochtend!). Hebben wij, WIJ, een winterdip?. Eigenlijk zitten we hier warmpjes bij de kachel te broeden op plannetjes.  Zo staan we op 9 en 10 februari op de fiets- en wandelbeurs in de RAI en op 16 en 17 februari in de Nekkerhal in Mechelen. En daar moet van allerlei materiaal voor worden gemaakt om te laten zijn hoe mooi het hier is. Wij zijn erg goed in scherpe deadlines (of kunnen goed omgaan met slecht inplannen) en Mieke heeft alles op het laatste moment bij de drukker gekregen. Op 31 januari verwachten we dat de eerste Faranghe! krant van de persen rolt. De Faranghe! krant vol met tips voor trips voor Le Marche en Umbria. Verder heeft onze leverancier een paar pracht MTBs voor ons klaar staan, die de verhuur in mogen. En die moeten we natuurlijk laten zien aan onze toekomstige gasten. Leopoldo onze MTB gids is druk met paden te markeren en dit over te brengen op een plattegrond. En de routes zijn werkelijk adembenemend mooi. En niet te vergeten, ook de inspanning is adembenemend, het zijn geen routes voor watjes! Na het afmonteren van het gastentoilet (mooooooiiii geworden, al zeggen we het zelf) zijn we gemeenschappelijk in een verkoudenheid vervallen, dus zitten we elkaar met natte ogen glazig aan te kijken en spreken wij elkaar aan met een stevig “hatsjioehhhh!!”

Heb je de foto’s van Palazzo gezien in de blog van vorige maand? We hebben de eerste rondleiding gegeven aan een belangstellende ondernemer in ons wat onwennige rol als vrijwilligers van de gemeente Esanatoglia. Je moet ons zien, we zijn zo trots op deze restauratie alsof het ons eigen pand is. En de belangstellende heeft inderdaad interessante ideeën, waar we jullie nog niks over mogen vertellen! De inschrijving is nog tot 1 april. Heb je lust in een Italiaanse onderneming op een schitterende locatie, je kan nog meedoen.

In preview vind je hier de fotopresentatie voor op de beurs. En wil je ons opzoeken, we staan op de beursvloer van de RAI op plaats 10.C.17 en in Mechelen op B.85

<< Terug naar Onze Emigratie