andere vakantiedingetjes
Nu het hoogste hoog seizoen voorbij is, kunnen we je bijpraten over de gang van zaken op Faranghe!. Het was weer gezellig dit jaar, veel en leuke gasten ontvangen. Michel raakte soms in paniek van de volgens hem bij overvloed aanwezige, geheel identieke, blonde dames van een jaar of 9. Zijn “die was hier net toch ook al voor brood” werd dan door Mieke’s feilloze geheugen gecorrigeerd: nee dit is er een van … en dat was familie…..

Dit jaar een aantal bekende gezichten op Faranghe!, waarbij Ger de 1e prijs won in het kader van De Grote Verrassing. Michel had nog 10 minuten na het handenschudden nodig om zijn vroegere baas te herkennen, met wie hij 12 jaar heeft gewerkt.

Als vaste waarde, ook dit hoogseizoen, was Harry van de partij. Elk jaar is er een moment dat alle plekken bezet zijn, gevolgd door het bevrijdend gereutel van een BMW boxermotor die de berg afzakt. Om voor ons onverklaarbare reden heeft Harry dit jaar de titel Dennis aangemeten gekregen door een van onze gasten. Wat er met deze (geuzen?)naam bedoeld wordt, is nog onduidelijk en we blijven het gegeven verder onderzoeken.

Zoals bekend is Faranghe! een camping zonder animatieteam. Tenminste als u de vertoning van onze twee knappe schoonmakers in de Ape niet meetelt. Er zijn hier wel leuke dingen te beleven meestal georganiseerd door de gasten zelf, en soms regelen wij ook wat. Was er al de tophit van de wijn- en streekproducten proeven bij Mario, de leverancier van onze huiswijn. Nieuw op het programma is de Sterrenwacht en de workshop Koken op de Berg.

De sterrenwacht is vooral een aanrader bij een heldere nacht. Want als de bewolking intreedt, krijg je van de gids een verhandeling over sterrenkunde waarvoor je naar school geweest moet zijn, in het Italiaans natuurlijk. Nee, dan de kookworkshop: Het speelt zich af hoog boven op de berg in de kluis van San Cataldo. De schone kookkunsten worden je bijgebracht door een bijzonder aardige Italiaanse dame genaamd Bianchina. En het geheel wordt in het Nederlands vertaald door onze onvolprezen wethouder van toerisme Oriana. Je leert er verse pasta maken met de matterello en hoe een ragu met weinig ingrediënten heel smaakvol kan worden.  Denk hier een frittata met mint bij, op het haardvuur geroosterde broodjes met sausijsje, een uitzicht vanaf 800 meter hoogte en een keuken uit het jaar 1400. Ja dan, lieve mensen!! heb je een authentieke Marchese maaltijd. Het enthousiasme van de cursisten werkte bijzonder aanstekelijk, veel gerechten zijn dan onmiddelijk op de Faranghe diners uitgeprobeerd. Verder hebben we op speciaal verzoek een Ape-cursus ingelast en heeft een enkeling die met goed gevolg afgerond. Alleen de door Michel voorgestelde workshop WC’s schoonmaken heeft door gebrek aan belangstelling geen doorgang gevonden.

En hoe gaat het met het beestenspul? Met de katten gaat het goed, ze hebben zich gewenteld in een enorme portie aandacht. Hoewel het aantal Tokkies van 5 naar 4 is teruggebracht, gaat het de dames goed. Zo brutaal als een aap (?!) scharrelen ze van broodkruimels naar zelfs appels en de vijgen. Mario (behalve wijnboer ook varkensboer) heeft aan Michel een varkentje beloofd. In februari mag hij er eentje uitzoeken en Mieke heeft beloofd dat die niet als porchetta met wilde venkel – een heerlijk streekgerecht – aan het spit gaat. Gezien het feit dat het om een krijgertje gaat, zal het wel een mannetje worden en we denken dat het wijs is om nog even een hekje voor het dier te spijkeren. Zo’n beer los over de camping geeft misschien toch iets teveel rotzooi en we zijn ook niet helemaal gerust over zijn aaibaarheidsfactor. Hij gaat trouwens GFT heten.

Tenslotte het prijzenfestival. Faranghe heeft voor het 2e jaar (niet gek als je 3 jaar bezig bent) een Zoover Award gewonnen in de categorie kleine campings in de Marche. We zijn dan ook alle recensenten die een leuk stukje over ons hebben geschreven en hoge punten gaven veel dank verschuldigd. En als ook jij onze eeuwige dankbaarheid wilt genieten, laat dan een fraaie recensie achter op www.zoover.nl Verder zijn we verkozen tot de B&B van de maand Juli http://www.anwb.nl/vrije-tijd/weekendje-weg,/Bed-en-breakfast-van-de-maand.html dankzij de familie Hossny, dankdankdank!.. En tot slot staat er ook nog een redactioneel stukje in de kampeer- en caravankampioen. Dus er valt – ook buiten deze website – een hoop over ons te vernemen.

parapenten met Massimiliano, een belevenis goed zwemweer 36 gradenontbijtstraatje in de schaduw Koken op de Berg
<< Terug naar Onze Emigratie