Boerengolf dan natuurlijk. De 2 holes golfbaan van Faranghe! is vanaf vandaag gereed voor gebruik. Met Bep en de klepelmaaier is het gras op de gewenste lengte gebracht. Samen met de internationaal vermaarde golfleraar in ons adressenboekje (dan weet je dat alvast, Glenn) reken we op een meer dan feestelijke opening. Misschien een wedstrijdje met Tigerwoods? Nou zijn wij niet op de hoogte van de spelregels van boerengolf en ook niet vertrouwd met de etiquette van de internationale golfwereld, maar we laten ons vooraf uiteraard goed adviseren. Eén spelregel geldt in ieder geval: Er mag in  Mieke’s moestuin NIET gegolfd worden. Wel moet het een en ander daar nodig worden gewied, nochtans zijn de aardappelplantjes (ja ze komen op!) en de erwten te onderscheiden van al het andere kruid. Maar dat duurt niet lang meer.

Zowel de bestuurder als Bep waren aan dit maai klusje toe. Bep omdat ze vindt dat ze voor dit werk geschapen is en niet zoals gisteren om cement te opperen in haar kleppie. Michel, omdat ie behoorlijk toe was aan mooi weer en aan rust in z’n spieren. Een echte zondag, een slenterdagje met de Amstel Gold Race op de tv.  Dat wordt lekker buizen, weer of geen weer.

Deze week ook onze eerste BTW termijn behandeld bij de commercialista. Mieke had alle bonnetjes ingeplakt en een keurig overzicht gemaakt van in- maar vooral de uitgaven. Ongeïnteresseerd ging dit terzijde, de meeste bonnetjes ook trouwens. Dit moeten fatture zijn anders heb je er niks aan. Onze eerste aanvaring met het principe eigenbedrijf en blijkbaar zo voor de hand liggend dat niemand het ons van tevoren heeft verteld.  Onverschrokken is Mieke de hele week winkels af geweest om de scontrini om te zetten in fatture.  De meeste leveranciers zijn nu op de hoogte van wat “I dont take no for an answer” betekent. Alleen de Ikea nog tackelen, maar dat lijkt ons om de een of andere onduidelijke reden meer een klusje voor 2de pinksterdag.

Tussen de bedrijven door is ook de overloopkamer glad getrokken. Van een mooie keuken naar een nette gastenkamer lopen door een ranzige overloop kan immers niet. Ook was ons geadviseerd dat een stofvrije plek voor onze computer beter was.  We zijn nu 50 kilo gips,  een pot witsel, het traditionele terracotta schrobben, en twee nieuwe ramen tegen de tocht verder en ook dit gedeelte van het huis is toonbaar. Rest ons slechts de schakelaars monteren en de lamp ophangen en de computer annex bibliotheek kan worden ingericht,

Gisteren hadden we bezoek uit Limburg, een weerzien na 11 maanden. Har & May hadden het huis nog in hun geheugen van toen we begonnen, zo´n klein jaar geleden. Met trots hebben we ze door het huis rondgeleid. Op dat moment viel het ons op wat een hokkerig bouwval het was waar we verliefd op werden en hoeveel er nu uitgevoerd is. We zijn de meeste inspanningen alweer vergeten, en dat zal ook het geval zijn met wat we nog allemaal moeten doen.  Op het lijstje van de Hollandse (hier niet te verkrijgen) streekproducten hebben we buiten de Ingeburgerde pindakaas, de Goudse stroopwafels, nu ook de Limburgse rinze appelstroop herontdekt. Lekker voor het ontbijt boterhammetje. Over eten gesproken, er worden op dit moment viskoekjes gebakken. Dat wordt dus niet alleen buizen maar ook snacken. Hoewel niet echt Italiaans, zijn ze errug lekker. Zo is het gemaakt:

1 kg makreelfilet, 1 venkel, 3 tomaten, 2 uien, 150 gram maisbloem en 150 gram bloem, , 3 eieren, bosje peterselie, vissaus (als je dit niet in huis hebt, dan een theelepel zout, zonnebloemolie. Alle groente en vis fijnmalen, de eieren en een flinke scheut vissaus door het groente mengsel kneden. Maïsbloem en tarwebloem erdoorheen mengen. Balletjes ervan draaien en bakken in een koekenpan met een flinke laag hete olie. Opeten met een saus gemaakt van gehakte komkommer, tomaat, wat geraspte gemberwortel, goed ingetrokken in een badje van suiker/zout/witte wijnazijn. Buon appetito, en dat is dan wel weer echt Italiaans.

Onze fazant hebben we weten vast te leggen op de foto. Dat rumoerige beest, wat ’s ochtends al bij ochtendschemering begint te klepperen (hij maakt een niet goed te omschrijven mechanisch geluid), loopt nog steeds wat onwennig rond. Inmiddels is de Amstel Gold Race afgelopen, volgende week Bastenaken-Luik en hopenlijk nieuws over ons sanitairblok voor de camping.

<< Terug naar Onze Emigratie