Bedankt voor het wachten en daar zijn ze weer!: met de mezzo-stagione-klusupdate. Wij zijn bijzonder nieuwsgierig hoe u de afgelopen zondagavonden zonder onze blog bent doorgekomen. Mails daarover zijn van harte welkom. En hoe het op Faranghe! aan toe gaat?  Goed, we kunnen niet anders zeggen. Het appartement Oggi hebben we natuurlijk op tijd opgeleverd. In tegenstelling tot de scepsis en sombere verwachtingen van sommige Italianen en NL-ers. We hebben wel zeer sluitende en dwingende afspraken gemaakt en laat niemand meer zeggen dat dit niet kan met Italianen. We hebben kans gezien om in het bijzonder de idraulico enthousiast te krijgen voor onze doelstelling een bewoonbaar appartement binnen een onevenredig kort tijdspad. Vanuit de strategie “een goed voorbeeld doet goed volgen” hebben we zelf de bijna onmogelijke planning gehaald en vanaf dat moment waren zij bereid om zich een slag in de rondte te werken voor hun aandeel. Zo kwam Edje Bever met 5 man sterk. Veni, vedi, veci de waterhuishouding van Oggi en ging om 21.00 uur gebroken naar huis. Zo hebben wij voor het eerst in 15 jaar onze trouwdag gescheiden doorgebracht: Mieke in de Ikea en Michel in Oggi. Maar dat offer hebben we graag gebracht: onze Oggi gasten zijn heel lovend en wij zijn in onze nopjes!

En dan onze rustieke camping. Voor onze gemoedsrust komt het goed uit dat het rioolsysteem af is en dat twee dagen na de officiële openingsdatum van 1 juli. Door de vertraging van de graafwerkzaamheden vanwege veel regenval in mei en juni – is wel de hele grasmat naar gort gereden. U kunt het al raden: sinds het einde van de werkzaamheden is er geen druppel regen meer gevallen en is de temperatuur gestegen naar een graad of 30. Het groene gehalte is niet helemaal op het peil waar onze Bep zich dit voorjaar voor heeft ingespannen. Het loopt goed met de camping. Het staat niet non-stop vol, maar we zijn al bijna op het punt geweest dat we nee moesten verkopen. Tot ons genoegen krijgen we leuke kampeergasten en is het ’s avonds soms lekker rumoerig op het terras, zijn de dineravonden gemoedelijk en heeft een kampeergast haar 44ste verjaardag gevierd met sympathieke vreemden. Maar kom je hier voor de rust en de schoonheid, het is er ook.  Wat kunnen we verder over onze gasten zeggen zonder hun privacy te schenden: de behuizing varieert van een goed uitgeruste caravan, naar een gracieuze de Waard-tent tot een puptent die niet goed tegen regen kan.  Ieder doet zijn ding lopend, per fiets of met de auto. Op het terras worden de verhalen uitgewisseld en wij genieten daar enorm van.

Gelukkig staan we er niet alleen voor. Murphy, onze kat, neemt geheel vrijwillig het kinder- animatie-programma voor zijn rekening. Nadat de zon onder is, rekt hij zich uit en begint aan zijn wandeling langs de tenten. Een aaitje hier en een kroeltje daar (hij hanteert overigens geen maximum leeftijd) en de lieve kat uit hangen. Eventueel “gevallen” stukjes worst of kaas aanvaardt hij in dank. Soms gaat het wel eens mis, op het bed in slaap vallen van iemand die allergisch is, is al niet echt handig maar de BBQ van worstjes beroven daarvoor krijg  je zeker de handen niet voor op elkaar. We proberen daarom doormiddel van intervisie zijn werkhouding wat te verbeteren. Op het moment van de grootste drukte hoorde we het soepel zoemen van een BMW boxer motor op onze oprijlaan. Daar heb je Muller zei Michel. Binnen één dag was Harry geïncorporeerd en vormden we met z’n drie-en een onverslaanbaar team. Dat was nodig, want 15 families op de camping met vertrek en aankomst waar je tijd aan wilt besteden, brengt de schoonmaak in gevaar. Ook koken voor een mens of twaalf wordt niet gehinderd door een paar extra handige handjes. Kortom we hebben schandalig misbruik gemaakt van zijn aanwezigheid, maar ook enorm gelachen. De gasten waren helemaal weg van Harry. Af en toe kwamen ze het badhok in een liepen ze Harrie’s Guiseppe tegen het lijf die hen een zangerig buongiorno toewierp of in zijn andere hoedanigheid als Mehmed die zich beklaagde over het ontbreken van enig arbeidscontract, waar die gelijk in had. We hopen echt dat Harry nog een keer terugkomt naar Faranghe! Harry is als trainings-acteur overigens te boeken, dit is zijn e-mail adres: info@h-muller.speedlinq.nl

Volgende maand zullen we u bijpraten over ons seizoen en over Michel die niet wil dansen op het Pagliano-feest.

Faranghe! op onze eigen rotonde afslag Pagliano lieve honden toegestaan kitchenette Oggi uitzicht op eigen terras Oggi
<< Terug naar Onze Emigratie