Wij zijn verdrietig over de uitschakeling van oranje. Dat we ons volledige vernieuwde riool systeem in het oranje hebben laten aanleggen, mocht schijnbaar niet baten. Dat we verkleed als tulp en klomp (volgens opdracht) aan tafel zaten, het was van geen enkele invloed. We hebben wel een beetje spijt dat we de Italianen hebben geplaagd. Niet alleen na de wedstrijd NL-IT maar ook over het feit dat ze ons nodig hadden om verder in het toernooi te komen. U begrijpt dat als Italie vanavond van Spanje mocht winnen, dat wij dan op een enorme manier aan de beurt zijn. Vanaf nu houden we ons gedeisd.

Het weer dan maar. Het is hier – niet gehinderd door enige vorm van lente – ineens volop zomer met temperaturen van boven de 30 graden. Hadden we het verleden week nog over stromende bergbeken. Nu moet er echt weer een middagpauze worden ingelast want er is in de zon niet te werken.. Wel een beetje sneu voor de harde werkers van verleden week. Zij zaten s’avonds nog dik in truien gepakt op de oude hooischuur. We hadden ze als vorm van dank best een stretcherdag gegund.

Het Containex debacle is naar tevredenheid afgerond en vooral doordat zij ons deze keer belden. Ze hebben de redelijkheid van onze argumenten ingezien en stelden voor om de zaak zonder meerprijs te willen afronden! En dat nadat we een week op hen hebben moeten wachten, omdat één container geleverd zonder elektrische voorzieningen moest worden omgeruild zodat onze loodgieter en elektricien niet aan de slag konden. Dus nadat we nog even fijntjes opmerkten dat dit vooral inhield dat wij hiermee onze schadeclaim zouden laten vallen, hebben we het boek gesloten. We hebben domweg geen tijd en geen zin in dit soort spelletjes. De toch wat schreeuwende blauwe RAL 5010 van de containers is omgezet naar kleuren die in het Marchesiaanse landschap passen. Vanaf nu praten we niet meer over containers maar over sanitaire units. Of is er nog een vriendelijker benaming?

Intussen houden we op Faranghe! tussen alle klussen door regelmatige proeverijen. Zo is de Sangiovese van Gagliardi erg in de smaak gevallen en wordt het onze rode huiswijn. Tegen een geringe vergoeding worden onze gasten bij Gagliardi verwend met een wijnproeverij en een klein hapje. Dat is alvast geregeld. We hebben inmiddels ook een adviesje binnen van een nabuur uit Gagliole dat we echt even de cantina van Cavalieri moeten bezoeken voor de andere smaak van Verdicchio di Matelica. Nee, onze proeverijen gaan niet alleen over vloeibaar voedsel. Aniello heeft voor ons de echte mozarella di buffalo uit Salerno meegenomen, Kijk, lieve beeldbuiskinderen, dan proef je een salate caprese zoals die behoort te smaken. En als je deze blog zit te lezen eten wij van een Penne all’ Amitriciana met Guanciale (spek van de wang van het varken). Hier vind je het recept: http://kookrecepten.wordpress.com/2008/01/20/bucatini-all%e2%80%99amatriciana/

Met het appartement Oggi gaat het de goede kant op. Na voortreffelijk stucwerk van Mieke zijn we toe aan de loodgieter. Die komt waarschijnlijk morgen en na winst van Italië op Spanje, vast en zeker. Daarna word het inrichten. We zijn nog niet gelijk aan de gordijnen toe, maar meer aan het grote werk. Dus willen we graag een wat-wil-de-klant-onderzoek met jou doen. We hebben zelf al besloten dat er een aparte douche en badkuip komt, want je moet zaken niet door elkaar rommelen. Het promotie budget laat een onderzoek door M. de Hond niet toe, dus hebben we zelf twee vragen bedacht:

  1. Faranghe! dat is thuis komen in Italië. Helemaal eens / eens / oneens / helemaal oneens / geen mening.
  2. Thuis = …

Laat je mening horen, zodat we er een gemiddelde Nederlander uit kunnen destilleren, Je begrijpt natuurlijk waar volgende week de uitslag te vinden is.

Hieronder vind je fotos van enkele helden van Faranghe! Maar wie heeft de foto van Marjo???

marion en nelHenrietteBram en CarolEstherJolandaKitty en CarolNeeltje

<< Terug naar Onze Emigratie