Bekende titel? Klopt. die hebben we al eens gebruikt toen ons jongste nichtje Lara werd geboren. En dat is dus nu ons op één na jongste nichtje, want er is een zusje! Nina, Alexandria Michele, nu 3 dagen oud. Met moeder en kind gaat alles goed, en de oudere zus is een grote hulp door bananen die ze zelf niet meer lust aan haar babyzusje te voeden. Volgens zeggen is de vader ook weer van de schrik bijgekomen, en dat zonder een sigaar op de gang te roken. Wij hebben het met plaatsvervangende trots gevierd met een mooie prosecco uit het noorden van Italië. Vooral Michel is een tijdje van slag geweest, nadat hij hoorde dat ze ook naar hem is vernoemd.

En er is wel meer te vieren. We verwachten weer de nodige gasten in mei en dan moeten er – ook al zijn we officieel nog een bouwplaats – toch een puntje op de i worden gezet. Dus de restjes schilderen, de vloer op de hooischuur voegen en Mieke is alvast begonnen met onkruid wieden tussen de aardappels, de doperwten en de fave. Vandaag heeft ze op haar inburgerings- annex moestuincursus geleerd hoe de meloenen en de radijsjes gezaaid moeten worden, dus dat wordt het volgende plan. De cursus wordt gegeven in rap Italiaans, en om het niet te makkelijk te maken ook in het Siciliaans, Brindisies en Ravennees accent of zelfs dialect. Intussen vervangt Michel de kozijnen van de appartementen, want die  zijn niet meer te restaureren. En Roberto, de buurman, heeft tonnen en zakken gebracht om het vele afval wat we uit het huis hebben gesleept gescheiden te kunnen afvoeren. Het weer is wisselvallig. Sta je op vrijdag in je t-shirt. Op zaterdag tocht je met bevriezingsverschijnselen uit je dubbele trui. Maar de verwachtingen voor deze week zijn goed (20+) en dat voelt wel lekker op je bast.

Even wat toeristische informatie om jullie te winnen voor dit prachtige land. Dit jaar is er in Spello en in Perugia een bijzondere Pinturicchio tentoonstelling die duurt tot 29 juni 2008. Meet informatie vind je op hun website. http://www.mostrapintoricchio.it/ENG

Weet u nog over die EU subsidie? Dat verhaal wordt nog ingewikkelder. Het verhaal was dat we geselecteerd waren, maar dat het geld op was, dus we kregen niks. Nu blijkt dat we wel een lening kunnen aangaan op gunstige voorwaarden omdat we tot die selectie behoren. Mocht de EU alsnog met geld komen – een korting op de rente – staan we hoger in de rangorde. Kunt u het volgen? Wij niet, maar we gaan het toch maar proberen. Komt het mooie zwembad ook weer beter in beeld. Hoe deze soap gaat aflopen? We gaan het u allemaal vertellen.

<< Terug naar Onze Emigratie