Neen, geen bezoek van Herman Blijker op Faranghe! Dat is niet nodig. Het eten is prima en de bediening uiterst vriendelijk, kortom onze Tent is Top. Top wel, maar nog niet hélèmaal af. Zo konden we in de keuken nog ons nek breken over de losse elektriciteit snoeren. Dus sleuven slijpen door muren en vloer voor nieuwe leidingen. En dat maakt enorme herrie. En de vliegende stof vervuiling in je kleren, neus, oren , kastjes, potten en pannen. Daar helpt geen lieve dekentje of mondkapje tegen. Daarmee heeft Michel zich opnieuw een excuus aangemeten om nog even door te gaan met roken, want dat is minstens zo schadelijk als elektriciteit aanleggen. Ook zijn alle keukenvoorraden voorzien van een laag gruis en wassen wij tegenwoordig vooraf de keukenattributen die we willen gebruiken. Elk drankje wat we inschenken is een verrassing, zaaks om even te ruiken aan je Spa’tje anders sta je om een uur of één al een Sambuca weg te koppen. Maakt u zich geen zorgen, alle voorraad eten we op voor dat het vakantieseizoen begint en er is een aanbod van BOOGers (de ex collega’s van Mieke) om de kastjes te komen soppen. Dus het komt allemaal wel goed. Ondertussen zitten de meeste leidingen er in en over een dag of twee doet de vaatwasser het weer, lekker makkelijk! De vloer krijgt een nieuw tegeltje. De muren worden opnieuw gestuukt, zodat we ook eindelijk die nare, scherpe Granol kwijt zijn. Nog een weekje en dan komen de foto’s.

In het kader van eerst het “woonhuis af” hebben we deze week ook onze tweede WC opgeleverd. Deze was even snel operationeel gemaakt voor onze gasten. Maar met de grijze betonnen wanden was die toch wat deprimerend. Daarom verse tegeltjes tegen de wand en een nieuw vloertje er in, wat opgeplust met nieuw sanitair en ecco je zit toch een stuk relaxter. Verder hebben we onze oprijlaan verbreed en voorzien van “paseer-vakken”. Dat is niet alleen handig voor de kampeergasten, maar heeft ons ook brandhout opgeleverd voor volgend jaar.

Als we het dan toch over een Toptent hebben, hoe gaat het met de winkel? We hoeven nog geen nee te verkopen, maar er komen redelijk wat boekingen binnen. Het kampeerterrein en de appartementen Oggi en Ieri zijn in trek. Het appartement Domani gaat definitief niet opgeleverd worden dit jaar. Die had beter mañana kunnen heten, maar niemand spreekt hier Spaans.

Nog even over het weer, u heeft de koudste Pasen sinds onze geboorte in 1964. Maar troost u. Wij hadden verleden week niet moeten opscheppen over de lente. Hier sneeuwt het nu en alle traditionele picknicks zijn geannuleerd. Paaseieren zoeken is geen optie tenzij ze fel oranje zijn geschilderd.

We hadden u willen informeren over het op hande zijnde consiglio van aanstaande vrijdag, waarin onze aanvraag voor vergunning van camping en zwembad zou worden besproken met de gemeenteraad. Maar helaas, dat staat alweer een beetje op losse schroeven. Er is nog geen uitnodiging de deur uit en er moet nog een vooroverleg met onze geometra plaatsvinden.  We rekenen op een beetje flexibiliteit en houden die avond toch maar vrij. Of dat nuttig is? Lees dat volgende week hier op de weblog.

<< Terug naar Onze Emigratie