Droomruine kopen in Italia? Altijd al een 2e huis in Italië willen hebben, en mag het best een “opknappertje” zijn? Roberto, onze buurman, heeft een locatie (fotos hieronder) te koop staan, die je zonder tussenkomst van een kostbare makelaar kan aanschaffen. Het is een behoorlijke oppervlakte met 220 m2 huis, 160 m2 hooischuur en 20 m2 schuurtje. Dat is het maximale bouwvolume wat je terug mag bouwen. Waarschijnlijk moet je het afbreken en op de oude fundering en een deel van de oude muren opnieuw beginnen. Maar het uitzicht is goed en je krijgt leuke buren – ons – die een oogje in het zeil kunnen houden als je er even niet bent.

De vraagprijs is 120.000 euro met 3000 m2 grond. En volgens goed Italiaans gebruik valt daar niet over te onderhandelen. Maar, misschien ken je onze slogan? Inburgeren moet wel van twee kanten komen. Wij kennen een goede geometra (bouwkundige) die je kan adviseren over bouwprocedure en bouwkosten. Nieuwsgierig geworden? Kom dan bij ons een weekje slapen en je kunt de juiste beslissing nemen.

Wij zijn aan het afkicken van de visite, wat was het gezellig. Lekker gegeten, veel gelachen en tussendoor geklust. De komende week gaan we met z’n tweeén de keuken aanpakken: sleuven hakken, elektriciteit trekken, stuken, muren witten, balken zwarten, vloeren dichten. We hoeven ons niet te vervelen. Vandaag geen storm en regen meer, maar een heerlijk voorjaarszonnetje, schaapjes in de wei en verderop sneeuw op de bergen.

Echt waar, het is hier bellissima. Nog niet uitgekeken, klik dan op diapresentatie met fotos van Faranghe en van de streek.

<< Terug naar Onze Emigratie