Komende maanden verwachten we veel gasten. Daarom hebben we een flinke poetsbeurt uitgevoerd en klussen afgerond. Zo is Ieri (dat betekent gisteren, en komt van Ieri, Oggi e Domani met Loren en Mastroianni in de hoofdrollen) ingericht en het is een plaatje!. Van de oude stal is niets meer terug te herkennen, behalve dan misschien door de ringen aan de muur om de koeien aan vast te zetten. We hebben ze laten zitten voor het authentieke gehalte.  Alle Bruidsparen, Lat-ters, Hok-kers, Ho’s en He’s kunnen hier komen overnachten, want dit is echt vakantie vieren.

Oggi heeft een kleine metamorfose gehad. Na verloop van tijd kom je tot nieuwe inzichten waar het praktisch gebruik maken van ruimte betreft. Zo hebben we de bedbank eruit gegooid en vervangen voor een tweepersoonsbed (gesponsord door Ikea). Ook is er een zithoek en een eetbar gemaakt. Oggi (= vandaag) is herboren. Voorlopig zal appartement Domani (= morgen) toch echt moeten wachten. We hadden gedacht van de twee kamers boven elkaar een klein appartement te maken. Op dit moment kun je van de benedenruimte alleen in gebukte toestand gebruik maken. Deze kamer ligt op de fundering namelijk een rots. Even uitgraven is dus geen optie. Domani wordt dus maòana.

Hebben we jullie al laten kennismaken met onze buuv, de kruidenvrouw?. Ze scharrelt hier langs ons pad en over de camping op zoek naar eetbare natuur. Mieke is al eens met haar meegelopen en wat ze vooral vindt is cichoria. Cichoria smaakt naar bittere spinazie, niet echt ons ding. Maar eind april en begin mei wordt het wel interessant dan is er de wilde asperge. Eigenlijk hou je de vindplek angstvallig geheim, zodat je jaar in jaar uit over voorraad kan beschikken. Maar ze heeft Mieke ingewijd. Het komt er in het kort op neer dat je op zoek moet naar een onooglijke plant op onbegaanbare plaatsen, verscholen tussen wilde braam met nare doorns en langs glibberige steile paadjes. Daar, bijna onzichtbaar in de schaduw van andere planten, kán een wilde asperge groeien. Hebben we de buuv vorig jaar nog de asperges alleen op laten eten, dit jaar zijn we zelf op zoektocht gegaan en het resultaat hebben we verwerkt in een frittata. Frittate con asperagi selvatici is veeuuul lekkerder dan gewone asperges. Of is het vooral het avontuur dat je proeft.

Het is lekker spannend zo’n nieuw seizoen, welke mensen zullen we ontmoeten. zal het ze hier bevallen en wat gaan we met hen beleven? Vorig jaar leken het allemaal vrienden, misschien is het dit jaar weer zo’n ontspannen sfeertje. Morgen is de aftrap: een familieweek met drie adulti en vier bambini erbij op Faranghe! Ach, plek zat.

Bep, Michel, Zenja Bep als Python onverschrokken zijn hier Caro, Jefta en Zenja onze 2 jarige kite runner eindelijk alle onderdelen bij elkaar en laten vollopen heldin jefta verwarmd het koude zwemwater
<< Terug naar Onze Emigratie