Er hangt een warme gloed over Faranghe! We zijn blij gemaakt met bezoek en de lente. s’Avonds koelt het nog wel af, maar overdag in het zonnetje is het T-shirt weer. Dit kan ook te maken hebben met de bezigheden. Hetty, Aart en Mieke zijn de moestuin aan het doen. Er word geploegd en geschoffeld dat de stukken er vanaf vliegen. Er is gezaaid, de aardbeien zijn geplant, de aalbessen-, frambozenstruiken en de kiwi’s hebben een plek gekregen, en alles bewatert voor het groeiproces. Dat wordt smullen deze zomer.

Marc, Barry en Michel hebben het oude magazijn annex pizzaoven bekeken en beoordeeld dat hier sprake is van instortingsgevaar. Volgens hen  een plek met grote aantrekkingskracht op kinderen. Dus hebben ze besloten het instorten een handje te helpen op een handiger moment. Met een aantal rake klappen was dat gebeurd. Het opruimen van de ontstane zooi nam wat meer tijd in beslag. Verder hebben ze het toekomstige terras voor de appartementen onder handen genomen en geëgaliseerd. Nog even de satelliet schotel op zijn definitieve plek gehangen aan de schoorsteen op het dak. Marc en Barry zijn dapper via het dak van de hooischuur naar boven geklommen, Michel riep dapper aanmoedigingen vanuit het raamkozijn.

Als je je realiseert dat beide koppels pas donderdagavond zijn aangekomen is er een enorme berg werk verzet. Toch is er ook nog tijd om te spelen, zoals het berijden van onze Bep, volgens onze Buurman Roberto heet ze Beppino. Marc zoekt het graag in speelgoed dat wat meer bij zijn leeftijd past. Nu is de wipkip ook uitgetest.

Van fysieke arbeid krijgt een mens honger. De dames maken twee warme maaltijden per dag. Allerlei antipasti, pastas, ovenschotels en dolcis worden uitgeprobeerd om straks de gasten gegarandeerd lekkers voor te kunnen schotelen. Alles gaat schoon op, dus da’s een goed teken.

Vandaag, domenica,  doen we het wat rustiger aan. De spieren hebben rust nodig, Aart is daarvan niet helemaal overtuigd en doet nog een aanval op de graspollen in de moestuin. Marc en Barry zijn Perugia onveilig aan het maken met de Renault, de enige auto die ze wel mee konden krijgen met een valse creditcard. Wij zijn vanmiddag de aanschaf van onze buren gaan bewonderen. Hier is een minuut of 10 met de auto vandaan en dat noemen wij vicino. Van een taalbarrière is helemaal geen sprake, hun Nederlands is redelijk, want normaal gesproken wonen ze in Voorburg. Statistisch gezien opvallend in een dorpje van 2500 inwoners? Dat dan weer wel.

Op bijgaande foto zien jullie hoe Snoes en Tijger een onderdeel van de huwelijksceremonie testen. Vanaf 1 juli is Faranghe! is ook te huur als uw ideale huwelijkslocatie voor m/m, v/v en m/v.

Bep en Bar

tijger op kip orto

<< Terug naar Onze Emigratie