Michel en ik maken vele plannen, lijsten, tekeningen. Zo willen we een nieuw dak op het huis, geïsoleerd en aardbeving bestendig. We willen wat referenties over aannemers uit onze nieuwe buurt. Als we straks naar de notaris gaan, kunnen we meteen een aantal huiseigenaren uithoren. We willen een verzekering op het huis vanaf het moment dat de akte bij de notaris gepasseerd is. Maar de makelaar is met vakantie en reageert even niet op mails.

Intussen hebben we offertes van een aantal verhuisbedrijven ontvangen en “da’s geen kattenpis”. Misschien toch maar zelf verhuizen met een eigen vrachtwagen die we na afloop weer verkopen? Dat is wel een hoop gedoe. Zijn er zeecontainers met chauffeur te huur? Zulke containers kunnen op ons land worden geplaatst en als de boel is opgeknapt kunnen we bij onze spullen. Aanvankelijk zitten we in een caravannetje en wat moet je dan met een buffetkast?

We maken schetsen van de ruimte voor de appartementen, hier de keuken, daar de badkamer en daar de keuken, hier de badkamer. En natuurlijk willen we gas, licht, water en een riool. Dit is een goed moment om te kiezen voor duurzaamheid en ecologisch verantwoorde spullen. Is het goedkoop en makkelijk in het gebruik?

Al surfend op het internet gaat er een nieuwe wereld voor me open. Rioolwaterzuiveringsvijvers, droogstrontwcpotten, zonnencellen voor warmwater en voor stroom. Ik vind ook een drinkwater-zuiveringskan, heel schattig van aardewerk met een tapkraantje. Kosten zijn te overzien en je hoeft dan niet meer met flessen water te sjouwen (en denk aan al het afval). Ik kan me nog net bedwingen en doe nog geen bestelling.

Intussen zijn we gewoon aan het werk. Dat is goed als tijdverdrijf, want het is wachten op de volgende stap. Italië is met vakantie, heeft Ferragosta al gevierd, ligt nog lekker aan het strand of onder de bomen een sosta-tje te houden. Hmmm.

<< Terug naar Onze Emigratie