De afgelopen maand stond voornamelijk in het teken van de voorbereiding van seizoen 2012. Dat is niet altijd hard werken en meestal zelfs heel leuk. Zo kan men bijvoorbeeld op jeepsafari (in dit geval een panda 4×4) met Vernanzo aan het stuur. Hij zoekt al ruim 60 jaar asperges en paddestoelen  en kent werkelijk elke uithoek in de bergen om ons heen. Met de GPS in onze zak hebben we hele mooie wandelroutes kunnen maken. We zouden het je niet aanraden om het met eigen auto te proberen. Te voet of te mountainbike is het een prachtige tocht over rotspaadjes, langs weides met bloemen en kruiden, met her en der een grazende koe en grandioze vergezichten!

Traditiegetrouw waren we op wijnverkenning, Dit keer hebben we een wijnboer (zegmaar boertje, want er stonden vaten voor ongeveer 4000 liter wijn) ontdekt die kans ziet om van Sangiovese en Merlot, rode druivensoorten, een witte wijn te maken. Echt wit, zeg maar dat het op water lijkt. Zeer bijzonder om te zien, helaas niet heel bijzonder om te proeven. Alhoewel de Wine&Spirits competition in Los Angelos er heel anders over denkt, zij geven een bronzen medaille aan de Bianco Del Moro, Sangiovese bianco, Marche IGT 2008. Zijn rode Vernaccia vonden wij daarentegen verrukkelijk. Best moeilijk hoor, goed proeven.

De afgelopen jaren kregen we van onze jonge gasten het advies om een pingpong tafel aan te schaffen. Wij zijn gevoelig voor opbouwende kritiek, dus die is er gekomen: de weerbestendige fullsize wedstrijdtafel. We verwachten een spannende competitie, die we uiteraard zullen faciliteren met pen en papier.

Er zijn nog meer puntjes op de i gezet. Uiteraard is het kort houden van een hectare gras een terugkerend klusje. De badhokken zijn spic-en-span. Het zwembad staat in al zijn glorie zijn best te doen om op te warmen. En de zon gaat vanaf woensdag ook weer meehelpen.  Mieke heeft een authentieke plantenbak gemetseld op de scheidslijn tussen Ieri en Oggi, onze twee huurappartementen, voor meer kleurrijke privacy. De beide appartementen hebben nu (nieuw-nog-nieuwer!) windproof horren voor de ramen. En als laatste klus nog even de appartementen een grote schoonmaakbeurt geven en we zijn klaar…

De hoofdkraan open en onmiddellijk horen we het water stromen. Er staat een kraan open, dachten we nog even. Maar wat is dat onduidelijke geluid uit het afvoerputje van de douche? Er moet een stuk van de muur gesloopt worden om onder de vloer te kunnen kijken. Tot ons afgrijzen zien we daar meerdere fonteinen. De opening die we hebben gemaakt is onvoldoende om onder de badkamer vloer te kunnen kruipen. Er zit niets anders op dan het porselein te demonteren, de tegels te slopen en de betonvloer eruit te kango-en. Iets knagerigs heeft zich te goed gedaan aan onze waterleidingen en afvoerbuizen. De functionaliteit van de badkamer was zo’n beetje komen te vervallen. Lastig te verhuren. Gelukkig hebben wij een loodgieter die z’n afspraken nakomt: Edje Bever heeft alle leidingen gerepareerd. Michel is een nieuw vloertje aan het storten. De nieuwe tegels zijn al uitgezocht en hij maakt een betere (nu-nog-beter!) afwatering voor de douche, zodat ie ook weer separaat te gebruiken is. Het is een haast-haast-haast klusje zoals we die kennen uit onze begintijd en dan zijn we klaar voor de start. Af !.

<< Terug naar Onze Emigratie