en andere voorjaarsverhalen
Dit is een voorseizoen zoals die hoort te zijn op Faranghe!. Het is een gezellig komen en gaan van gasten. De klussen verlopen bijna routineus zonder dat het gelijk hard werken wordt. En de kippen zijn keurig aan de leg. Behalve Tokkie nr 5. Zij heeft nog geen eitje gelegd, of wij zijn nog niet op de hoogte van haar nestplaats. Dat wordt de komende dagen voorzichtig maaien, dussseh…  Gezien het feit dat u in Nederland over het weer niet te klagen heeft, kunnen we ook ons weer benoemen: het is een zeer aangenaam temperatuurtje met een verfrissend windje. De juiste tijd om op de luchtbed-zitstoel op het water te dobberen met Umberto Eco’s In de naam van de Roos: nogmaals dank Lieuwe!

Er is echter één uitzondering op het gewone voorjaar en dat is het WK voetbal, het is u vast ook opgevallen. Als u dit leest weet u waarschijnlijk meer over de uitslag Engeland-Duitsland of misschien zelfs al wat de Nederlanders met de slowaken hebben uitgehaald (of de Slowaken met de NLers). . Hier heerst er nu nog een aangename spanning. Opvallend is dat de Italianen na een eerdere ervaring ( zie: https://faranghe.eu/boog-seizoen/ ) er alles voor over hadden om niet tegen oranje te hoeven spelen. Onze uitnodigingen voor een gezellige ontmoeting tussen oranje en de azurri’s met bruschetti en bitterballen waren al verstuurd. De vreemdste excuses werden aangedragen, maar dit was toch wel een heel bijzondere oplossing om herhaling van 2008 te voorkomen.

Wordt er nog wel wat gepresteerd daar in Italië, vraagt u zich af? Weldegelijk! Daar hebben wij zo onze vrienden voor: Eind mei kwam Laurens een weekje bijkomen van zijn tocht van Florence naar Assisi en om zich voor te bereiden op de tocht van Assisi naar Rome. Als je denkt “dat is een aardig toertochtje” dan moeten wij erbij vertellen dat de route geheel te voet werd afgelegd. Dat maakt het toch wel een serieuze prestatie. Vanaf nu noemen we hem Lau de Pelgrim. We hebben inmiddels bericht ontvangen dat ook Rome is bereikt en dat de aankomst is gevierd met een ijsje op een Romeins terras samen met een collega die op de fiets (!) van Nederland naar Rome was getrapt. Kijk dat is wat je noemt een topprestatie en is tekenend voor het energieke ambtelijke Den Haag. Dat u zich uitgedaagd voelt!

nog vol vertrouwen oranje forel, oranje muts, orantje gezind verzustering op de fienile met een dillitante belg (maar wel oprecht)stralende bekjes want we lijken op de overwinning af te gaan nieuwe attractie op Faranghe! Uitdaging San Vicino 1462 afstand 7,5 uur rechtdoor het landschap
<< Terug naar Onze Emigratie