U heeft wellicht uit het nieuws vernomen dat er een wijnschaarste dreigt in italië als gevolg van de droge zomer. Maar maakt u zich geen zorgen: wij zien toe op een goede voorraad dus niets hoeft uw bezoek aan ons in de weg te staan. Die vrees hebben wij in iedergeval weg kunnen nemen.

Het eerste onkruid begon alweer te wortelen nadat onze buurman de moestuin had omgeploegd. Dat is het teken dat er gefreesd moet worden zodat de jonge onkruidwortels direct de lust van het groeien wordt ontnomen. Onze eerste tip: als uw moestuin groter is dan vier vierkante meter, huur leen of koop dan een apparaat voor dit klusje, hier plaatselijk bekend als motorzappa. De motorzappa, we noemen haar Sandra, freest de grote brokken klei fijn zodat er een mooi zaaibed overblijft. Onze tweede tip: huur er ook een mannetje bij die Sandra bedient wat ze gaat met je aan de loop. Mieke kreeg een nare lachkick toen Michel rennend erachteraan moest en Sandra al linksaf was geslagen. Het is een zwaar klusje zeker met hoogte verschillen. Inmiddels ligt de orto er strak bij en zijn de wintergroente gezaaid. Vol verwachting kijken we de plantjes de grond uit.

Deze week zijn Hetty en Aart op bezoek. Hetty heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot kampioen handgesmede spijkers trekken. Aart willen we in het bijzonder noemen 1) voor zijn buitengewone inspanning om de pilaren van de lounge te voegen. Dit gebeurd met een antiek ogend voegmiddel en het effect is weer eens geweldig. Tip drie: Dit voegmiddel ruim aanbrengen en als het een beetje aangedroogd is de bakstenen met een staalborstel schoonkrabben. Onze subtip op basis van eigen ervaring: krab voegen altijd op dezelfde dag uit of laat het iemand anders het de volgende dag doen.

Gisteren kwamen de bouwvakkers voor de afronding de boel eens goed opruimen. Nou kwam hier geen bezem aan te pas maar wel een leuke Bobcat graafmachine. Trouwe lezers weten het al, onze Bep wordt daar wat onrustig van. Bobcat heeft het terras van de toekomstige appartementen geëgaliseerd met de enorme bergen puin die we ondertussen hadden verzameld. De titel polite bene mag het geheel niet krijgen. Hadden we verwacht dat er nergens meer steen, hout, cement en piepschuim zou slingeren, dan zaten we er behoorlijk naast. U voelt het al, daar komt tip vijf: voor het grondig reinigen van binnen- of buitenruimtes moet u niet bij deze jongens zijn. Mocht u nog een oude olietank in de tuin hebben en u wou toch al van die geraniums af? Bel ze gerust.

Regelmatig ontvangen wij berichten met de vraag naar een nieuwe prijsvraag. Aan die vraag willen we graag voldoen. Vandaag zijn Michel en Aart op zoek gegaan naar de pozzo nero, bij u bekend als beerput. De werking ervan moest worden gecontroleerd, voordat u volgend jaar plaatsneemt op het terras. Bijgaande foto toont hen op het moment dat ze de deksel hebben vrijgemaakt en de prijsvraag luidt dan ook “wat doen Fokke & Sukke bij de beerput”. Achtergrond informatie voor deze prijsvraag is te vinden op www.foksuk.nl Passende tekst wordt beloond met een pot jam naar keuze op onze mooie locatie in Italie.

Helaas gaat ons bezoek ons morgen verlaten, we zullen de luid zingende keuken taferelen missen. Ook lijkt dit de afsluiting van ons vakantieseizoen 2007. Nu met z’n tweeën de winter in. Hoe dat gaat, kunt u hier volgen.

1) Speciaal dank voor deze vermelding is Aart verschuldigd aan zijn lieve zus, Corry-An

<< Terug naar Onze Emigratie