citroenlikeur

Recept afdrukken
Het godendrankje uit de Sorrento wordt gemaakt in de winter als de citroenen mooi geel zijn. Er zijn vele soorten citroenen die elk een eigen smaak geven aan je limoncello. De Femminello St. Teresa citroenen zijn de klassiekers. Je kan op dezelfde wijze een likeur maken van sinaasappels van limoenen en van mandarijnen. De schil, daar gaat het om! Gebruik in alle gevallen biologische citrusvruchten, dan maak je een aroma zonder gevaarlijke bijsmaken.
Maaltijd
Porties
liter
Ingrediënten
Bereiding
  1. Neem biologische citroenen met een onbehandelde schil. Was de citroenen en schil ze dun met bijvoorbeeld een dunschiller. Zo dun mogelijk, want het wit van de schil is bitter.
  2. De gele schillen in een bokaal doen en overgieten met de pure alcohol. Sluit het goed af en laat de inhoud minstens een week trekken. Wij laten het zo’n 3 maanden macereren.
  3. Maak na die periode een siroop van de suiker en het water. Laat het mengsel 5 minuten koken (dat is nodig zodat het niet meer terugkristaliseerd) en daarna afkoelen.
  4. Filter de citroen-alcohol mengsel door een zeef in een pan. Voeg de suikersiroop toe en vermeng het goed.
  5. Giet de likeur in je likeur fles en bewaar dit op een koele, donkere plaats om te rusten.
  6. Na een maand is de likeur op smaak.

Tips & Variaties

Serveertip: Zet de limoncello in de vriezer een paar uur voor gebruik. Of giet het over een paar ijsklontjes in je glas. Want ijskoud is dit drankje het lekkerst.