Niiet alles is wat het lijkt in Italië. De mensen weten hier dingen op te leuken met een beetje glamour, modieuze kleding en charmante woorden. Alhoewel wij van die rechtdoorzee Hollanders zijn, beginnen we al een beetje in te burgeren. Zo legt onze kip geen eieren. Alhoewel het eigenlijk ook geen kip is, maar meer een dolfijn met een ying/yang staart. We kwamen haar tegen op de rommelmarkt en konden haar echt niet achterlaten. Zo hebben we het begin van de speeltuin, met een heuse wipkip. De Honda crossmotor die er naast stond konden we wel laten staan, Michel met iets meer moeite als Mieke. U begrijpt het al het was weer tweedehandsmarktdag, verder noch wat gescoord Jawel een professionele snijmachine en een lamp voor in de gang. Als iemand enig idee heeft hoe je het ingebouwde slijpmechanisme van de snijmachine kan gebruiken houden we ons van harte aanbevolen, vooralsnog is het ding loeischerp. Dus geen enkele belemmering voor de Pere con versgesneden prosciutto crudo.

Ook niet geheel wat het leek was de aangetekende brief van de Regione della Marche, inderdaad voor de Europese subsidie!!! Eerst een beetje achtergrond. Een Italiaan heeft er een hekel aan om slecht nieuws te brengen. Als het dan echt niet anders kan blijven ze liever weg, hoor je er nooit mee wat van. Het alternatief is het "net-niet-goed-nieuws-gesprek". Nou weten wij ook wel wat het betekent als je werkgever tijdens een functioneringsgesprek vraagt of je niet aan een nieuwe uitdaging toe bent. Maar in Italië is het positief labelen tot echte kunst verheven. Zo stond er in de brief dat ons projekt voldoet aan de normen en daarom is toegevoegd aan de lijst van geselecteerden. Jippie! In de tweede alinea lezen we dat deze lijst door de directie is vastgesteld en akkoord bevonden. Tuurlijk, door wie anders! Derde alinea lezen we dat het geld helaas op is om alle geselecteerde projecten te financieren. Wat???? In de vierde alinea lezen we dat er misschien nog afvallers zijn en we dan alsnog in aanmerking kunnen komen voor financiering. Een buitengewoon charmante manier om jammerdebammer te zeggen. U heeft geen prijs, maar als de hoofdprijs niet wordt geincaseerd dan ….

Wel goed nieuws van de ASL (Azienda Sanitaria Locale) deze week. Een doctor heeft de bouwtekening bekeken en onze plannen met de badkamers voldoen aan dé standaard. Dus als alles is aangelegd dan kunt u met gerust hart, nee sterker, medisch verantwoord bij ons douchen en van het toilet gebruik maken. Dit is ook voor ons een geruststellende gedachte, want een van die badkamers gebruiken wij al bijna een jaar.

Binnenkort verwachten we ook nog toestemming van ARPAM voor de fognatura, zij controleren of wij voldoende grond hebben voor de drainage van het rioolwaterafvoer. Als die ook akkoord zijn verwachten we geen belemmering meer de vergunning van het zwembad en het sanitairhuis.

in de tussentijd houden wij ons bezig met het opknappen van de gang. Gasten naar een vernieuwde kamer leiden door een afgekloven gang heeft geen pas. Daartoe dient de boel voorzien te worden van een nieuwe stuclaag alsvorens er geverft kan worden. Nou is die gang op het hoogste punt ongeveer 5 meter dus het is een geluk dat de steigerdelen er net in passen en daarop de trap, kan net. Het eindresultaat ziet u volgende week.

P.s. die rare blauwe foto is mieke die probeert het ijs in de waterton vast te leggen. Het was -5 vanacht. 

flinke vorst en 3 cm ijs in de waterton wipkip
<< Terug naar Onze Emigratie