.. nee niet Faranghe!
Hebben de verhalen op onze weblog je lekker gemaakt en wil je ook een ommezwaai in je leven maken en je vestigen in dit prachtige land? Of is een vakantie in deze mooie streek zo bevallen dat je er zelf een vakantiehuis wilt hebben?? Misschien is dit jouw kans.

Buren in Pagliano – je weet wel dat schattige gehucht met 10 families en een heus buurtfeest – hebben ons gevraagd hun azienda te koop aan te bieden op internet. Opa en oma zijn inmiddels overleden en de kleinkinderen willen geen boerderij runnen, dus nu is zoonlief (van 60) de knoop aan het doorhakken en biedt hij hun hele landgoed aan. Voor het luttele bedrag van 600.000 euro, waarbij hij zegt dat over de prijs te onderhandelen valt. Dat weet je dan alvast.

Wat is het?

Ten eerste ligt het prachtig op het hoogste punt van Pagliano en heb je daarmee uitzicht naar alle kanten, naar Collamato, naar Esanatoglia en naar Matelica.

Ten tweede bestaat de azienda uit 3 gebouwen waarvan 1 appartement bewoonbaar is. Alle daken van de drie gebouwen zien er goed uit. De ramen, deuren en kozijnen aan de buitenkant lijken allemaal van hardhout. Er is centrale verwarming in gebouw 1, maar de CVketel is uit het jaar 0.

Ten derde is het een landgoed met 13 hectare met grotendeels landbouwgrond, waarvan een halve hectare truffelbos is omheind omdat de boer er ook hazen fokt. Er is een grote moestuin met watervoorziening en er is een grote boomgaard.

Ten vierde heeft het een eigen geasfalteerde toegangsweg en ligt het een kwartiertje van Esanatoglia en Matelica vandaan voor je boodschappen, de restaurants, ziekenhuis en andere voorzieningen.

Is het wat?

Dat ligt aan je plannen. Je kunt er met gemak 4 grote appartementen in verbouwen met veel privacy met de al bestaande eigen voordeuren. Er is een grote keuken voor activiteiten in het grote huis gebouw 1. Een deel van de 13 hectare grond kun je verkopen of verhuren aan actieve boeren in de buurt. Je kunt er een prachtige residence van maken voor vakanties van jezelf en andere gasten.

En nee, we zijn geen makelaardij begonnen. Als je interesse hebt, kunnen we je in contact brengen met de eigenaar en een makelaar/jurist die de onderhandelingen en overdrachtskwesties met je kan doen.

1

Uitzicht vanaf Braccano

de kruizen op de kadastrale tekening betekent landbouwgrond behorend bij de azienda

Gebouw 1: Benedenhuis met eigen voordeur te verbouwen tot appartement

Gebouw 2: te verbouwen tot woonhuis eigen voordeur en terras is er al

Gebouw 3. te verbouwen tot woonhuis met uitzicht richting Matelica en richting Collamato

De moestuin

De eigen toegangsweg naar het huis geasfalateerd

Foto links: het uitzicht richting Collamato met rechts het truffelbos. Foto rechts: Het omheinde boomgaard met truffelsporen geënt.

Andere boomgaard bij gebouw 2

Olijven op bijbehorende weiland met uitzicht richting Esanatoglia

Rondom het huis rijden op een smalle verharde weg.

oude cv ketel functioneert nog, maar is uit het jaar 0

Daken zijn vernieuwd

Hardhouten luiken, oude maar nette kozijnen.

De picknick bbq plaats.

Extra electriciteitskast bij truffelbos achter gebouw 3.

Uitzicht naar Matelica vraagt wat snoeiwerk.

================================= ================================

toegangsdeur gebouw 1

Halletje met ingang naar de cantina

Ingang naar de keuken

Grote keuken met oude details

toegang tot het bewoonbare appartement

slaapkamer en suite

open keuken

badkamer

Vanuit de hal kan je naar de bijkeuken.

<< Terug naar Onze Emigratie