en andere woordgrappen
Dat zal wel‘tot in de pruimen tijd’ moeten wezen maar dat duurt ons te lang en we hebben graag alvast mensen om ons heen. Bovendien is het hier goed kersen eten…

Genoeg met flauwe woordspelletjes. 

Ten eerste kunnen we melden dat de sanitaire voorziening in Oggi weer geheel operationeel is. De boel is weer dicht en betegeld. Zand (& cement.) erover en doen alsof er nooit iets aan de hand is geweest. Nee, nu echt geen woordgrapjes meer, beloofd.

Vaak wordt ons gevraagd of alle gasten bekenden zijn. Het antwoord was telkens dat we 95% van de gasten voor het eerst zagen en de rest misschien voor de 2de keer. Dit jaar echter mogen we ons verheugen op een vloedgolf van oude bekenden; vrienden, familie, oud collegae, ze weten ons allemaal te vinden. Missen ze ons of heeft dit te maken met het eerste jubileum of zijn ze nieuwsgierig naar de waarheid achter deze weblog? We zijn niet zeker van de motivaties. Jubileum? Jaja Faranghe! bestaat al weer 5 jaar! Hieperdepiep. Eieiei en we zijn zo blij, langzalzelevenlangzalzeleven.…

Ter voorbereiding op de komst van de gasten hebben we ons verder ingeleefd in de streekproducten.  Zo is er een nieuwe wijnproducent uit Pergola aan de kaart toegevoegd. Bent u in de buurt, ga er eens langs, hij en zij maken mooie (nee, smakelijke!)  wijnen. Onder meer een Bianchello del Metauro, de veel minder bekende witte wijn uit Le Marche. Ze hebben een wijn van de Vernacculum druif in een lippen-aflikkend-lekkere Pergola Rosso. Komt dat zien, komt dat proeven.

In het kader van “SMAAK” moesten we ook een aantal restaurantjes testen. Mocht u meer gehecht zijn aan lekker eten en minder aan een uitgebreide menukaart dan kunt u La Castagna hoog op uw lijstje zetten. We hebben er een pasta met everzwijnsaus gegeten waar ze ons voor wakker mogen maken. En streekproducten moet je niet alleen proeven (nee?) maar ook het productieproces van leren kennen (ojaah?? M&M, vertel alles!!). Op de azienda van Mario Bissilisi had zich een bottelarijkermiswagen geparkeerd inclusief personeel, 11.000 flessen in 6 uur. Dus heb je wat te flessen dan kun je deze kar huren (oeps, sorry, zouden we niet meer doen). Onze huisgemaakte likeuren staan in de kelder te rijpen. Buiten limoncello en de aranciella, hebben we dit jaar ook eigen olijvenlikeur, een laurierlikeur en een anisette. Kom proeven, zolang de voorraad strekt.

Nee het is niet alleen maar LOL hier. We hebben de Knaus caravan dit jaar voorzien van een vrolijke luifel: lekker 20m2 schaduw en een picknicktafel. De Ape en Beppie hebben nieuwe tijgerleren bekleding over de zittinkjes. We hebben een professional op het gebied van belettering, houten, en marmerimitaties op bezoek  (Jan Dibbets Schilderwerk, onthoud die naam!) en van die kans misbruik gemaakt. Hierdoor zijn de appartementen nu ook voorzien van hun namen, Ieri, Oggi en Domani. En Jan heeft het Faranghe! logo met vaste hand op scherp gezet. Tot slot kunnen we je mededelen dat we in het bezit zijn van 2 sterren voor camping & countryhouse Faranghe!. Op de 3e ster zullen we eindeloos moeten wachten, want een plan voor een televisie op de fienile hebben we opnieuw op de langste baan geschoven. 

En wil je nog een woordgrapje aan ons slijten, doe je inzending tot uiterlijk 30 juni !

<< Terug naar Onze Emigratie