Iedereen kent het uit eigen ervaring, bij verhuizing komen aan “de laatste dingetjes” geen einde. Uitgezwaaid door 2 overtreders van het uitzwaaiverbod, ging het op vrijdag, 29 april om 12.00 uur richting Italië. De katten Murphy en Corniglio moesten in hun kooien en vonden bij iedere overnachting het onbegrijpelijk waarom ze er niet uit mochten. Na 3 zware dagen “met de caravan over de Alpen” (het lied is beter) komen wij nog net voor het donker bij Faranghe aan. Als onervaren sleurhut-chauffeur wil je toch graag wat licht bij de speciale verrichtingen. Meteen kwartier gemaakt en de katten vrij gelaten in de caravan. Deze hadden opnieuw de pest nu omdat ze hun veilige kooi moesten verlaten maar gelukkig boden de bovenkastjes in de caravan een oplossing.

De volgende dag op naar de Lidl om de hoek. Vooral (drink)water halen want dat hebben we nog even niet. En een bubbeltje bij de enoteca om de boel te vieren. Om 13.00 uur teruggekeerd op tijd voor de eerste pranzo, niet meteen een 3 gangen menu, maar hoewel de schnitzels onderweg niet echt slecht waren, is een lekker pastaatje welkom.

s ’Avonds contrôle van Roberto de vorige eigenaar en huidige buurman. Hij wist ons te verzekeren dat dopo domani het water zou worden aangesloten. Want morgen (dinsdag) is het 1 mei. Het is hier namelijk zo dat alles gevierd wordt. Het summum hiervan vind je in het dorpje verderop, daar vieren ze fino di maggio (het einde van Mei) waarom is onduidelijk. Om de een of andere reden heet dit dorp St. Michele en Michel kijkt uit naar zijn eerste bezoek aan zijn feest.

Op woensdag heeft Mieke aan Murphy (genoemd naar het befaamde bier niet naar de wet) proberen uit te leggen hoe leuk het is om buiten te spelen. Zolang zij in de buurt blijft, vindt hij het wel geinig maar als we naar boven naar het huis gaan schiet hij weer de vertrouwde caravan in. Van Corniglio (betekenis konijn figuurlijk angsthaas),dachten we dat hij eenmaal vrij niet meer terug zou komen, gaat helemaal niet weg en blijft in een van de bovenkastjes zitten..

We hebben water nodig en de jerrycans zijn leeg. Geen nood, we hebben een hoofdkraan in de put voor het huis. Uiteindelijk zit er meer water in onze kleren maar de cans zijn ook vol en kunnen we weer vooruit. Als we de volgende dag terugkomen van de noodzakelijke inkopen (kruiwagen, ducktape ed) blijkt de aansluiting in de put gerealiseerd en een halve dag verder is de aansluiting in het huis ook gerepareerd door Roberto. Hij verzekert ons dat we de hoofdkraan dicht moeten houden tot we alles in het huis hebben gecontroleerd. Dit was geen overbodig advies: er bleek veel verwijdert en niks afgedopt te zijn. Met als gevolg stromend water langs de muren. Dit zou een gevecht van bijna een week worden. Hierbij moeten jullie in acht nemen dat het bestellen van de juiste maat dop en teflon tape niet in de cursus Italiaans is opgenomen. Teflontape is trouwens teflon. Na 5 pogingen (we waren het dweilen ondertussen een beetje zat) leek alles dicht, nog eens proberen. Nu spoot het water uit een volledig verroeste radiator!? Hier moest sprake zijn van een misverstand. Ook in Italië is de afspraak dat je de centrale verwarming en het drink water gescheiden dient te houden. Het bij-vul-kraantje bleek open te staan en dat zat dan weer rechtstreeks aan de waterleiding. (logisch!) Problem solved, alles dicht en dan nu de kranen proberen. Dat zag er goed uit, maar waarom staat er nou ineens weer water in de keuken? Het bleek dat de kraan in de badkamer 2 uitgangen heeft een zo als je dat verwacht en 1 uit een pijpje in de keuken. Gelukkig hadden we ondertussen doppen op voorraad. Na 4 uur poetsen op het sanitair is het zaterdag avond feest in huize Faranghe, want we kunnen douchen! Koud weliswaar maar een echte douche en dat werd tijd eerlijk gezegd.

Tussen de water perikelen door hebben we ook de eerste 5 m3 vuilnis uit het huis gesleept en op de plek gemieterd waar Roberto heeft beloofd het weg te zullen halen. Vervolgens moesten we gisteren wel een paar locals wegjagen omdat ze er wat bij wilden gooien (een mini truck vol).

Vandaag is het Domenica (zondag) en dan mag je niks anders doen als gewassen (check) en geschoren (check) en mails verzenden. Bij ons abonnement is het internet in het weekend gratis dus dat combineert goed. Kunnen de spieren ook even bij komen.

Volgens Mieke is het een kwestie van kamer bij kamer veroveren en niet gelijk het geheel willen toe-eigenen. De badkamer is verovert op het warm water na. Hoe de rest gaat, we vertellen het jullie later.

<< Terug naar Onze Emigratie