tijd voor een blogje
Ja we zijn weer samen op Faranghe!. En hier was het aanvankelijk mooi koud. Binnen in huis slechts 8 graden. Gelukkig stookt Michel het vuur in de openhaard hoog en heeft hij gezorgd voor voldoende houtvoorraad. Om ons verder warm te houden, hebben we een flinke kluslijst aangelegd, die we afgestreept willen hebben voordat de gasten komen.

Michel had al een prachtige tettoia met dakdekkermaat Rob gemaakt voor studio Ieri. En een fijne grote keuken voor appartement Oggi getimmerd. Bedenk daarbij de super hippe stoeltjes naar ontwerp van Jorge Ferrari Hardoy, die Mieke scoorde in Zwanenburg en die – jazekerwel – comfortabel zitten.  De gasten in appartement Oggi kunnen dit seizoen bovendien genieten van een nieuw plafond in de slaapkamer. Want er is iets gaan lekken en nou moet het oude plafond eruit om het lek op te sporen, repareren, op laten drogen en weer plafonnetje plaatsen.

Agnello, onze metselaar uit de Salerno, heeft met handgevormde mattone deurdorpels gemaakt. De moeite waard om éven naar beneden te kijken voordat je er achteloos overheen stapt.  Roberto is met zijn Kubota geulen aan het graven om de extra elektriciteitspunten voor de camping in de grond te krijgen. Michel (pechvogel) moet er met de schop achteraan om de elektriciteitsbuis in te kapselen zodat daarna de graafmachine er de grote kluiten overheen banjert.

Het karrenpad naar het oude huis is verhard met brezia. Een paar regenbuitjes verder en het kan concurreren met het beste asfalt.  Mieke is de trap naar de hooischuur aan het restaureren: de gestapelde blokken hebben 2 jaar voldaan (bedankt Bram en Carol), maar de tijd  is aangebroken voor echt gemetselde treden. De vivaio (het tuincentrum) heeft een grote boom bezorgd en geplaatst op een markant punt van het landgoed waar aanvankelijk nog een dooie Paradiso  stond. Mieke’s wens vanaf het beginne en nu is die vervuld. Nog een andere wens – verse eitjes van eigen kippetjes – komt ook al in vervulling. Tenminste als we de kippen weten te beschermen tegen de slimme vos, want Roberto waarschuwt ons dat we vooral op Italiaanse etenstijden moeten waken voor zijn eetlust.

Dit wordt ons 3e seizoen. Dit jaar heb je een extra reden om al in het voorseizoen naar Faranghe! te komen. 24 (!) topstukken van Caravaggio verzameld in het Scuderie del Quirinale in Rome, tentoongesteld van 20 februari tot en met 13 juni. Vliegen naar Rome en met trein of huurauto naar Faranghe! is een relaxte combinatie. Meer te weten komen over Caravaggio en bijzonderheden van de tentoonstelling kan door te klikken op http://www.cobra.be/cm/cobra/expo/100225-sa-caravaggiorome En bel ons voor een reisadvies.

Arrivederci a Faranghe!

<< Terug naar Onze Emigratie