Maakt u geen zorgen, deze keer geen jubel versie over zwembaden en hittegolven. Begin deze week lazen wij de weersverwachtingen en die voorspelde kou voor het weekend. Dat leek raar want we liepen nog in T-shirt rond. Sommige dingen nemen we serieus, zo ook de Esanatoglese weersvoorspelling, want die kloppen vaak wel. Dus overgegaan tot de installatie van een gaskachel, de dozen met winterkleding en extra dekens opgezocht en het kattegat in de voordeur van een tochtlapje voorzien. Terechte acties bleek. Op vrijdag ging het koudwater regenen en de temperatuur klapte ineen. Het was zaterdag maximaal vijf graden. Nou kan iedere padvinder u vertellen dat elke 100 meter hoogte verschil een graad kost en is het logisch dat het op de bergen ergens door de vorst grens heengaat. Toch waren wij vol verwondering over het laagje sneeuw dat op de ons omringende bergtoppen lag en met een sneeuwgrens die met een waterpas getrokken leek. Een ervaring die de koude handen goed maakt. Onze wintertijd hebben we nu zelf maar ingesteld: uurtje later uit bed, uurtje eerder in bed. Nee, we kunnen niet meer wachten tot het eind van deze maand.

Er was enig commentaar op de werkzaamheden van verleden week. Met name vond men het geen stijl dat we een meisje de hele dag spijkers lieten trekken. Dat is toch te zwaar en het leidt tot niks was een veel gehoorde opmerking. Beide conclusies moeten we weerleggen. Hetty heeft ons verzekerd dat als je de spijkers overtuigd van het feit dat elk verzet zinloos is, het in geheel geen zware klus is. Ten tweede hebben de echte vierkant gesmede spijkers wel degelijk een doel, namenlijk onze nieuwe deuren hun authentieke karakter geven. Hetty meisje, nogmaals dank.

Met de inzendingen op de Fokke & Sukke prijsvraag loopt het nog niet storm. Er is een schoonheid van een inzending van de witte meneer gekomen, maar om de prijs nou weer gelijk naar Den Haag te sturen…Michel maakt zich wat zorgen om voor partijdig versleten te worden. We vroegen ons af wat uw inzending heeft belemmerd? De oprichting van de partij T.O.N? Het overlijden van ons aller Jan Wolkers? Of oponthoud in de Slotervaart? Laten we, en nu maar hopen dat er niks geks gebeurd in NL, de sluitingsdatum nog wat verleggen.

Fiets- en wandelbeurs in de RAI op zaterdag en zondag 2/3 februari: hierrr wie cum!!! We hebben een plek in het verzamelpavilioen en we gaan daar het aangename verblijf op Faranghe! en de verrukkelijke fiets en wandel mogelijkheden van bella paese promoten. Wat onze overnachtingsfaciliteiten precies gaan worden, hopen we de komende week te vernemen. We gaan met de gemeenteraad om de tafel voor de benodigde vergunningen. Wordt er straks gekampeerd, komen er vakantiehuisjes of toch alleen maar de appartementen in het hoofdgebouw? We hopen er snel uit te zijn om u daarover te kunnen vertellen.

<< Terug naar Onze Emigratie