Nieuw jaar – nieuwe kansen!

12 januari 2023


Lieve gasten,


Allereerst iedereen een liefdevol en gezond 2023 toegewenst.


Terugblikkend op 2022


Echt top was het om zoveel gasten te ontvangen, die na 2 jaar Covid pandemie weer ongehinderd van hun vakantie konden genieten.
En toen werd het augustus: Michel kreeg een auto ongeluk en werd met gebroken ruggenwervels enkele weken opgenomen in het ziekenhuis en moest daarna in een korset.
Gelukkig zijn onze twee zussen met hun mannen te hulp geschoten. Wat hebben we ze hard laten werken! En gelukkig waren daar lieve gasten met helpende handen die de drie dagen in afwachting van de zussen hielpen overbruggen. En niet te vergeten de vrienden uit het dorp die subiet bijsprongen zodat onze activiteiten zoals de kookworkshop en de pizza-avond door konden gaan, boodschappen werden gehaald en Michel ook nog ziekenhuisbezoek kreeg. Ondanks de schrik en de schok was deze hulp warm en erg gezellig. Want wat kun je een hoop lachen als iets helemaal uit de bocht dreigt te vliegen. Michel is er weer bovenop aan het klimmen, Door het zwemmen en het trainen van zijn spiermassa op advies van fysio Marjo Berendsen werkt ie aan zijn volledig herstel. Dankjewel voor alle steunbetuigingen en hulp!


We hebben het jaar heel plezierig afgesloten door een paar nachtjes door te brengen in Firenze. Wat een leuke stad is dat. We maken er een toeristische tip van, want we raden het jullie allemaal aan: De kunsten in de Uffizi en de Accademia, het slenteren langs de Arno en de monumenten van de Medici, lekkere eetadresjes en het huiselijke appartement met eigen terras en uitzicht over de rode daken van de oude stad. We hebben ervan genoten om toeristen te zijn.


De jaarwisseling verleid je, behalve om terug te blikken, ook om vooruit te zien. En toen dachten we aan ons pensioen. Al zijn we pas 58, iedereen weet dat tijd vliegt. In 2006 begonnen we aan dit avontuur als een sabbatical en inmiddels gaan we met veel plezier aan ons 17e jaar beginnen. Maar wie gaat straks het stokje van ons overnemen? Mooie plek, leuke gasten, fijne buurt, wie wil daar het middelpunt van zijn? En te midden van die mijmeringen, zulke types zijn we, gaan we tot actie over. Daarom: Faranghe! is te koop voor leuke, gastvrije mensen. Wij hebben geen haast! Bij belangstelling kan je je bij ons rechtstreeks melden.


We gaan 2023 voorbereiden en hebben nu al zin in het mooie weer met al die leuke gasten over de vloer!


Arrivederci a Faranghe!,


Mieke & Michel


Ps


Mocht de Covid opnieuw opspelen en reisverboden worden ingevoerd, in dat geval gelden bij ons nog steeds de aangepaste annulleringsregels:

  • Als de Italiaanse overheid een “reisverbod” of “alleen noodzakelijke reizen” heeft afgekondigd voor Italië of Le Marche en wij mogen u niet ontvangen. In dat geval betalen we – uw (aan)betaling van uw vakantie bij ons – volledig en in contanten terug.
  • Bent u door uw overheid afgeraden of verboden om uit te reizen omdat er een “reisverbod” of “alleen noodzakelijke reizen” geldt in uw gebied of voor Italië. In dat geval hebben we een coulance regeling en wordt (aan)betaling van uw vakantie bij ons volledig aan u terugbetaald in de vorm van een voucher. Deze voucher is voor onbepaalde tijd en kunt u inwisselen zodra de vakantie weer mogelijk is en het u schikt. U kunt uw voucher ook overdragen aan derden mits in overleg met ons.
  • Bent u ziek geworden (corona of anderszin) of om andere reden verhinderd om uw vakantie bij ons te genieten, dan gelden de normale annuleringsregels en dient u uw eigen reis- en annuleringsverzekering aan te spreken.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.