Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Faranghe! en de Corona epidemie  27 sept 2020

  Lieve gasten,

  In het voorjaar was er een strenge lockdown en sindsdien wordt er veel en snel getest, waardoor nieuwe infecties snel worden geïsoleerd. Hierdoor kun je in Italië relatief veilig op vakantie. Le Marche en Umbria hebben hun oorspronkelijke sfeer behouden en zijn op veilige afstand van het massa toerisme.
Wil je bij ons veilig boeken? Dat kan!
We hanteren de gratis annuleringsregel tot 7 dagen voor aanvang van je vakantie.
  Wat zijn de Italiaanse regels in de openbare ruimte:
  • Mondkapje dragen in gesloten ruimtes. (Neem mee van huis voor je reis).
  • Onderling 1 meter afstand houden
  • Soms word je gevraagd om in een winkel de verstrekte  handschoenen te gebruiken
  • Badmuts dragen in zwembad (bij ons verkrijgbaar)
  • Reserveren van musea en restaurants (we helpen je graag).

  Hoewel we op Faranghe! niet dol zijn op regeltjes, hebben we noodzakelijke spelregels opgesteld voor ieders veiligheid. Het is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:
  • Veilige omgeving voor gasten en medewerkers
  • Het bieden van een gezond en recreatief vakantie verblijf
  • Naleven van de 1 meter maatregel
  • Geen rechtstreeks fysiek contact tussen gast en medewerker
  • Aanvullende hygiëne maatregelen
  • Informeren van gasten: Het protocol “veiligheid op Faranghe! tijdens de corona pandemie” vind je onder deze brief.


  Nog een tip voor je reisplanning: https://www.anwb.nl/vakantie/reiswijzer We hopen op een fijn en gezond vakantieseizoen en we heten je graag welkom!

  Arrivederci a Faranghe!,
  Mieke & Michel
  Eigenaren Camping en Countryhouse Faranghe!

  Bronnen:
  1) Wil je meer weten over de actuele cijfers in Italië, ook per regio, dan kun je die raadplegen op lab24
  2) Protocol conform de regels van de HIsWa Recron & Vekabo. Eventuele aangepast als dat nodig is op grond van wettelijke voorschriften van de Italiaanse overheid.

PROTOCOL VEILIGHEID OP FARANGHE! TIJDENS DE CORONA PANDEMIE

NB Conform de regels van de HIsWa Recron & Vekabo voor kleine campings. Onder voorbehoud mochten er nog aanpassingen nodig zijn op grond van wettelijke voorschriften van de Italiaanse overheid.

1 Receptie / ontvangst
1.1. Kamperen op Faranghe! vindt plaats op basis van reservering. Heb je tekenen van Corona, blijf dan thuis.
1.2. Op Faranghe! is er voldoende ruimte in de ontvangstruimte om de anderhalve meter afstand te bewaren. Met ruime afstand tot elkaar is er voor elke familie een tafelgroep om te verblijven.
1.3. Alle appartementen hebben eigen toegang, zodat fysiek contact met andere gasten niet nodig is.
1.4. Betalen zonder portemonnee: alle uitgaven worden genoteerd en aan het eind van de vakantie afgerekend. Indien gewenst kunnen betalingen worden verricht via overmaking uiterlijk een dag voor vertrek, zodat er geen contante betaling nodig is.

2. Verblijven met eigen / privé sanitaire voorzieningen
2.1. Eigen sanitaire voorzieningen in tent of caravan is niet verplicht. Maar als je je eigen toilet in je caravan wilt gebruiken kan je het vuile water veilig lozen op vele zogenaamde camper plaatsen onderweg, en op 2 plekken in Matelica. Denk er aan handschoenen en handengel mee te nemen voor gebruik op de stortplaats.
2.2. Het sanitairgebouw wordt 2x daags schoongemaakt en gedesinfecteerd.
2.3. Het aantal gebruikers per sanitair gebouw wordt beperkt conform de 1,5 meter richtlijn: de douches in de twee cabines worden elk een privébadkamer waar elke familie/kampeerplaats een eigen tijdslot krijgt van een kwartier per persoon tot maximaal 3x per dag. De toiletten zijn zonder tijdslot te bereiken. Gevraagd wordt om daar zelf de 1,5 meter afstand te bewaken.
2.4. Het is mogelijk af te wassen bij de afwasplaatsen. Hou rekening met 1,5 meter afstand tot je mede gasten.

3. Bij drukte gelden de volgende richtlijnen in het zwembad
3.1. Voor volwassenen moeten we 1,5 meter afstand waarborgen. Om de drukte in het zwembad te beperken is er voor volwassenen (18 plus) een tijdslot voor het zwemmen tussen 7.30 en 9.30 en tussen 18.00 en 20.00 uur tot een maximum van 10 personen in het zwembad. Tussen 9.30 en 18.00 uur kunnen kinderen vrij spelen in het zwembad.
3.2. De ligbedden bij het zwembad hebben geen tijdslot, zodat volwassenen op enige afstand toezicht kunnen houden en kunnen genieten van zonnetje, uitzicht en de spelende kinderen.

4. Horeca
4.1. Takeaway en delivery van broodjes/maaltijden/ijs is mogelijk met inachtneming van protocol gastcontact. Onze broodjes service is op basis van bestelling de dag voorafgaand tot 18.00 uur en ligt de volgende dag voor je klaar in een afgesloten zak.
4.2. De gasten kunnen zelf hun drankjes pakken bij de gemeenschappelijke koelkast, hou zelf rekening met de 1,5 meter afstand.
4.3. Het bestelde eten en koffie, thee of speciale drankjes wordt aangeleverd op een bijzettafel, zodat de gast dat daar zelf vanaf kan halen.
4.4. Dit jaar kunnen we niet aan lange tafels samenzitten, maar toch gezamenlijk eten in gemoedelijke sfeer: elke familie kan beschikken over een eigen tafel op het terras of in de tuin. Kinderen mogen samen spelen en eten, 1,5 meter afstand is voor hen niet nodig.
4.5. Op verschillende plekken voorzien we in handzeep en handgel.

5. Vakantiehuizen en appartementen
5.1. Elk appartement en huurcaravan wordt voor de verhuur volgens speciaal schoonmaakprotocol eerst schoongemaakt en daarna gedesinfecteerd.
5.2. Het appartement en huurcaravan worden voorzien van een handzeeppomp.

6. Activiteiten
6.1. Al onze activiteiten zijn tegen het licht gehouden en aangepast waar nodig.
6.2. Kinderen kunnen met elkaar spelen zonder bijzondere regels, ouders houden op afstand toezicht.
6.3. Pizzabakken met kinderen: Faranghe! zorgt ervoor dat de kinderen hun handen wassen. De pizzawerkplaats is op het terras waar voldoende ventilatie is.
6.4. De kookworkshop: onze kokkin Bianchina en tolk Oriana behoren allebei tot de kwetsbare groep en kunnen de cursus dit jaar niet verzorgen. De kookles wordt daarom aangepast en begeleid door Mieke. Elke deelnemer /-neemster krijgt handschoenen en een eigen tafel voor het maken van de pasta. Het koken van de pasta en pastasaus vindt buiten plaats zodat iedere deelnemer de 1,5 meter afstand kan bewaren en er voldoende ventilatie is. Daarna eten we samen met de families en andere campinggasten aan elk een eigen familietafel.
6.5. Elke activiteit geboden door derden, waarvoor je bij ons kunt reserveren of aanmelden, zal getoetst zijn aan de hier geldende wettelijke regels ter bestrijding van corona.

 
RESERVEER!
nl_NL
nl_NL en_US de_DE it_IT