Faranghe! en de Corona epidemie

9 maart 2022


Lieve gasten,


Het is bijna voorjaar en we zien uit naar ons 16e seizoen met gasten. Nu we dit schrijven is de pandemie bijna onder controle. Maar weten we niet of er nog coronaregels zullen gelden. Voor alle zekerheid hebben we ook dit jaar een coulance regeling, wanneer je moet annuleren bij een reisverbod.


Wij willen uw twijfel weg nemen om te reserveren. Reisverzekeringen compenseren geen annuleringen als u verhinderd bent te reizen omdat er Corona in een gebied is uitgebroken. Daarom moeten we het samen – u en wij – oplossen.


Onze annuleringsregels zijn vrij simpel en transparant:


 • Als de Italiaanse overheid een “reisverbod” of “alleen noodzakelijke reizen” heeft afgekondigd voor Italië of Le Marche en wij mogen u niet ontvangen. In dat geval betalen we – uw (aan)betaling van uw vakantie bij ons – volledig en in contanten terug.
 • Bent u door uw overheid afgeraden of verboden om uit te reizen omdat er een “reisverbod” of “alleen noodzakelijke reizen” geldt in uw gebied of voor Italië. In dat geval hebben we een coulance regeling en wordt (aan)betaling van uw vakantie bij ons volledig aan u terugbetaald in de vorm van een voucher. Deze voucher is voor onbepaalde tijd en kunt u inwisselen zodra de vakantie weer mogelijk is en het u schikt. U kunt uw voucher ook overdragen aan derden mits in overleg met ons.
 • Bent u ziek geworden (corona of anderszin) of om andere reden verhinderd om uw vakantie bij ons te genieten, dan gelden de normale annuleringsregels en dient u uw eigen reis- en annuleringsverzekering aan te spreken.

Nog een tip voor je reisplanning:

https://www.anwb.nl/vakantie/reiswijzer


We hopen op een fijn en gezond vakantieseizoen 2022. We wensen u veel gezond toe en de wereld een beetje meer vrede.


Arrivederci a Faranghe!,


Mieke & Michel

Eigenaren Camping en Countryhouse Faranghe!Bronnen:
1) Wil je meer weten over de actuele cijfers in Italië, ook per regio, dan kun je die raadplegen op lab24
2) Protocol conform de regels van de HIsWa Recron & Vekabo en voorschriften van de Italiaanse overheid.
PROTOCOL VEILIGHEID OP FARANGHE! TIJDENS DE CORONA PANDEMIE

NB Conform de regels van de HIsWa Recron & Vekabo voor kleine campings en de wettelijke voorschriften van de Italiaanse overheid.

1 Receptie / ontvangst

 • 1.1. Kamperen op Faranghe! vindt plaats op basis van reservering. Heb je tekenen van Corona, blijf dan thuis.
 • 1.2. Op Faranghe! is er voldoende ruimte in de ontvangstruimte om de anderhalve meter afstand te bewaren. Met ruime afstand tot elkaar is er voor elke familie een eigen tafel op het terras.
 • 1.3. Alle appartementen hebben eigen toegang, zodat fysiek contact met andere gasten niet nodig is.
 • 1.4. Betalen zonder portemonnee: alle uitgaven worden genoteerd en aan het eind van de vakantie afgerekend. Indien gewenst kunnen betalingen worden verricht via overmaking uiterlijk een dag voor vertrek, zodat er geen contante betaling nodig is.

2. sanitaire voorzieningen

 • 2.1. Eigen sanitaire voorzieningen in tent of caravan is niet verplicht. Maar als je je eigen toilet in je caravan wilt gebruiken kan je het vuile water veilig lozen op vele zogenaamde camper plaatsen onderweg, en op 2 plekken in Matelica. Denk er aan handschoenen en handgel mee te nemen voor gebruik op de stortplaats.
 • 2.2. Het sanitair gebouw wordt 2x daags schoongemaakt en gedesinfecteerd.
 • 2.3. Het aantal gebruikers per sanitair gebouw wordt beperkt conform de 1,5 meter richtlijn: de douches in de twee cabines worden elk een privébadkamer waar elke familie/kampeerplaats een eigen tijdslot krijgt van een kwartier per persoon op zijn minst 2x per dag mogelijk. De toiletten zijn zonder tijdslot te bereiken. Gevraagd wordt om daar zelf de 1,5 meter afstand te bewaken.
 • 2.4. Het is mogelijk af te wassen bij de afwasplaatsen. Hou rekening met 1,5 meter afstand tot je mede gasten.

3. Bij drukte gelden de volgende richtlijnen in het zwembad

 • 3.1. Voor volwassenen moeten we 1,5 meter afstand waarborgen. Wanneer het druk is bij het zwembad dan hanteren een tijdslot. Voor volwassenen (18 plus) een tijdslot voor het zwemmen tussen 7.30 en 9.30 en tussen 18.00 en 20.00 uur tot een maximum van 10 personen in het zwembad. Tussen 9.30 en 18.00 uur kunnen kinderen vrij spelen in het zwembad.
 • 3.2. De ligbedden bij het zwembad hebben geen tijdslot, zodat volwassenen op enige afstand toezicht kunnen houden en kunnen genieten van zonnetje, uitzicht en de spelende kinderen.

4. Horeca

 • 4.1. Takeaway en delivery van broodjes/maaltijden/ijs is mogelijk met inachtneming van protocol gastcontact. Onze broodjes service is op basis van bestelling de dag voorafgaand tot 18.00 uur en ligt de volgende dag voor je klaar in een afgesloten zak.
 • 4.2. De gasten kunnen zelf hun drankjes pakken bij de gemeenschappelijke koelkast, hou zelf rekening met de 1,5 meter afstand.
 • 4.3. Het bestelde eten en koffie, thee of speciale drankjes wordt aangeleverd op een bijzettafel, zodat de gast dat daar zelf vanaf kan halen.
 • 4.4. Dit jaar kunnen we niet aan lange tafels samenzitten, maar toch gezamenlijk eten in gemoedelijke sfeer: elke familie kan beschikken over een eigen tafel op het terras of in de tuin. Kinderen mogen samen spelen en eten, 1,5 meter afstand is voor hen niet nodig.
 • 4.5. Op verschillende plekken voorzien we in handzeep en handgel.

5. Vakantiehuizen en appartementen

 • 5.1. Elk appartement en huurcaravan wordt voor de verhuur volgens speciaal schoonmaakprotocol eerst schoongemaakt en daarna gedesinfecteerd.
 • 5.2. Het appartement en huurcaravan worden voorzien van een handzeeppomp.

6. Activiteiten

 • 6.1. Al onze activiteiten zijn tegen het licht gehouden en aangepast waar nodig.
 • 6.2. Kinderen kunnen met elkaar spelen zonder bijzondere regels, ouders houden op afstand toezicht.
 • 6.3. Pizzabakken met kinderen: Faranghe! zorgt ervoor dat de kinderen hun handen wassen. De pizzawerkplaats is op het terras waar voldoende ventilatie is.
 • 6.4. De kookworkshop: onze kokkin Bianchina en tolk Oriana behoren allebei tot de kwetsbare groep en kunnen de cursus dit jaar niet verzorgen. De kookles wordt daarom aangepast en begeleid door Mieke. Elke deelnemer /-neemster krijgt handschoenen en een eigen tafel voor het maken van de pasta. Het koken van de pasta en pastasaus vindt buiten plaats zodat iedere deelnemer de 1,5 meter afstand kan bewaren en er voldoende ventilatie is. Daarna eten we samen met de families en andere campinggasten aan elk een eigen familietafel.
 • 6.5. Elke activiteit geboden door derden, waarvoor je bij ons kunt reserveren of aanmelden, zal getoetst zijn aan de hier geldende wettelijke regels ter bestrijding van corona.