omelet met wilde mint

Recept afdrukken
Een van die heerlijke frittatas is met mentuccia. Mintuccia geeft er een frisse, hartige smaak aan de omelet en heerlijke combinatie met het varkensgehakt. Mintuccia is een wilde mint met kleine ronde blaadjes en familie van de oregano. Heb je geen mentuccia, gebruik dan 1/3 gewone mint en 2/3 verse majoraan of droge oregano.
Maaltijd
Preptijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Bereiding
  1. Snijd de pancetta in korte reepjes (spaghetti dik). Pancetta is buikspek, als je er aan kunt komen is kinnebakspek nog lekkerder.
  2. Haal het vel van de saucijs en verkruimel het.
  3. Breek de eieren in een kom. Doe op elke eierdooier een snuf zout en klop door elkaar.
  4. Zet een grote koekenpan/hapjespan op het vuur en als de pan is verhit giet je een flinke scheut olijfolie in de pan, zet het vuur laag (olijfolie mag niet te heet worden).
  5. Bak de pancetta en de saucijsvulling onder af en toe roeren 10 minuten tot het zacht is en de rauwe kleur verdwenen, maar niet bruin is.
  6. Doe de gehakte mentuccia, en peper bij het vlees, zodat de aroma’s loskomen, max 2 minuten. Hou het vuur laag want het mag niet koken.
  7. Doe de eieren in de koekenpan bij het vlees. Roer alles dooreen terwijl het ei gaat stollen. Duw de randen van het ei met je spatel terug zodat het vloeibare ei eroverheen kan lopen en ook stolt. Stop met roeren als de het ei echt vast wordt anders krijg je uovo strappazato (scrambled egg). Gaar het geheel zo’n 3 minuten zachtjes.
  8. Bak de andere zijde van de frittata: Dek de koekenpan af met een grote deksel of schaal en draai de koekenpan om en laat de frittata terugglijden in de koekenpan om het aan de andere kant nog 4 minuten te bakken totdat ook daar alles gestold is.
  9. Laat hem op een verwarmde serveerschaal glijden. Bestrooi met nog wat fijngesneden mintuccia ter versiering en snijdt het in punten.