vegetarische omelet

Recept afdrukken
Frittata is er in vele varianten, hier vind je een vegetarisch recept op basis van tomaten, ui en parmezaanse kaas. Maar je kan de tomaten ook vervangen door gesnipperde courgettes en – als je het kan vinden – courgettebloemen. Wees niet te voorzichtig en maak met restjes uit je koelkast of ingrediënten uit je voorraadkast je eigen unieke frittata.
Maaltijd
Ingrediënten
Bereiding
 1. Zet water op om te koken. Als het water kookt dompel daarin de tomaten (in het vel heb je een kruis gekerft, zodat het later makkelijk te pellen is). Haal naar een paar minuten de tomaten eruit en trekde vellen eraf. Hak de tomaten in blokjes
 2. Hak de ui fijn.
 3. Hak de peterselie fijn.
 4. Rasp de parmezaanse kaas
 5. Klop de eieren los in een aparte schaal nadat je op elke dooier een snufje zout hebt gelegd.
 6. Zet een grote koekenpan/hapjespan op het vuur en als de pan is verhit giet je een flinke scheut olijfolie in de pan, zet het vuur laag (olijfolie mag niet te heet worden).
 7. Bak de ui en de tomatenblokjes onder af en toe roeren 10 minuten tot het zacht is en geurig is.
 8. Doe de gehakte peterselie, zout en peper bij het uienmengsel, zodat de aroma’s loskomen, max 2 minuten. Hou het vuur laag want het mag niet koken.
 9. Doe de eieren en de geraspte parmezaanze kaas in de koekenpan bij het groentemengsel. Roer alles dooreen terwijl het ei gaat stollen. Duw de randen met een mes terug zodat het vloeibare ei eroverheen kan lopen en stolt. Stop met roeren als de het ei echt vast wordt anders krijg je uovo strappazato (scrambled egg). Gaar het geheel zo’n 3 minuten zachtjes.
 10. Bak de andere zijde van de frittata: Dek de koekenpan af met een grote deksel of schaal en draai de koekenpan snel om.Laat de frittata terugglijden in de koekenpan om het aan de andere kant nog 4 minuten te bakken totdat ook daar alles gestold is.
 11. Laat de frittata op een verwarmde serveerschaal glijden. Bestrooi met nog wat fijngesneden peterselie ter versiering en snijdt het in punten.