Primi

Wat Italiaanse eettradities

In deze rubriek recepten voor een heerlijke primo. Een primo kan een pastagerecht zijn of soep. Wist je ook:

> LEES MEER

Zoek op recept of ingrediënt

Of zoek bij:

Primi

Tagliatelline con gamberi di fiume

Echt een zomers gerecht om je vingers bij af te likken. Delicate vissmaak met de frisheid van citroen. Maak een fijne pasta zoals dunne lint pasta om de smaak tot z'n recht te laten komen.

Onbekend

10 minuten

Antipasti

Crema di ceci

kikkererwten pate

12 uur

Primi

Pesto di rucola e pomodorini

pestosaus met tomaatjes en amandelen

2 uur

Primi

Pasta con tonno e panna

pasta met tonijn en room

15 minuten

10 minuten

Onbekend

(LEES MINDER)

Wat Italiaanse eettradities

In deze rubriek recepten voor een heerlijke primo. Een primo kan een pastagerecht zijn of soep. Wist je ook: Je een pane bij een primo, zodat je het bord schoon kan poetsen met een stukje brood. De primo piatto het eerste gerecht in het menu is na de antipasto (Italiaans voor appetizer) en voordat de secondo piatto--het tweede gerecht--wordt geserveerd. Bij de secondo eet men 1 of 2 contorni, dat zijn bijgerechten zoals groente of aardappel. Een aardappel wordt trouwens beschouwd als een groentegerecht. De maaltijd sluit je af met een dolce. Of met koffie--geen cappuccino want dat is ontbijt. De pizza is avondeten dus gewoonlijk zijn pizzerias alleen 's avonds open. Zo zijn de Italiaanse tradities, en jij bepaalt lekker zelf of je ze wilt toepassen.

Boun appetito!

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.